Vacature: Kwartiermaker (consultant/zzp)

 

We zoeken een Kwartiermaker die twee actieplannen schrijft om de seksuele gezondheidszorg voor trans personen in Nederland te verbeteren.

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

Om van onze droom een realiteit te maken zorgen we er als afdeling Nationaal voor dat de seksuele gezondheid en het seksueel welzijn van verschillende doelgroepen, waaronder mannen die seks hebben met mannen (MSM), sekswerkers, jongeren en nieuwkomers wordt verbeterd.

Voor het team Doelgroepen zoeken we een

Kwartiermaker (consultant/zzp)

+/- 8 uur per week

Wat doet het team en wat ga jij doen

Binnen de afdeling Nationaal van Aidsfonds – Soa Aids Nederland werkt het Doelgroepenteam aan het verbeteren van de seksuele gezondheid en het seksueel welzijn van verschillende doelgroepen, waaronder mannen die seks hebben met mannen (MSM), sekswerkers, jongeren en nieuwkomers. Er bestaat behoefte aan meer kennis over en aandacht voor transgender, non-binaire en genderdiverse personen binnen en buiten deze populaties.

Hiervoor zoeken wij een Kwartiermaker die twee actieplannen schrijft om de seksuele gezondheidszorg voor trans personen te verbeteren. Hierbij wordt de Kwartiermaker begeleid door verschillende medewerkers van Aidsfonds – Soa Aids Nederland.

De actieplannen hebben als doel:

 • De toegang tot informatie over seksuele gezondheid en seksueel welzijn van trans personen te verbeteren
 • De toegang tot en ervaring met seksuele gezondheidszorg voor trans personen te verbeteren

De op te leveren eindproducten:

 • Een geschreven verslag over de gevonden problematiek op basis van al bestaand onderzoek en een inventarisatie van de huidige problematiek van transgender en genderdiverse personen binnen de informatievoorziening en hulpverlening van de seksuele gezondheidszorg
 • Een actieplan voor het ontwikkelen van sekspositieve, transdominante informatie over seksuele gezondheid en seksueel welzijn via bijvoorbeeld een website, zines, flyers of webinars
 • Een actieplan voor het ontwikkelen van trainingen of beter onderwijs van zorgprofessionals met als doel een verbetering van de ervaring van trans en gender diverse personen in de seksuele gezondheidszorg
 • Een plan van aanpak (bijv. in de vorm van een overzicht van subsidieverstrekkers en potentiële samenwerkings- of alliantiepartners) die de uitvoering van de actieplannen mogelijk zouden kunnen maken

 

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze en diverse organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen laagdrempelig, open en in een inspirerende  sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Zo dragen we  bij aan een wereld zonder aids en een drastische afname van het aantal soa’s. 

Zowel de start- en einddatum van de opdracht als het uurtarief worden in overleg bepaald. Voor deze tijdelijke opdracht geldt een uurtarief tussen de €85 en €115 euro per uur (incl. BTW), afhankelijk van werkervaring en de benodigde tijd voor de opdracht. De startdatum is bij voorkeur 1 november, einddatum in overleg, maar uiterlijk maart 2024.

Ben jij

 • Een echte verbinder met een breed netwerk in de transgender gemeenschap
 • Beschikbaar in de periode van november 2023 – maart 2024 (parttime, +/-8 u p/w, afhankelijk van de voor jou benodigde tijd)
 • Autonoom, proactief en communicatief vaardig

Heb jij

 • Ervaring met het schrijven van actieplannen of subsidieaanvragen
 • Kennis van en affiniteit met seksuele gezondheid, soa en hiv
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands

Solliciteren

Solliciteren kan tot 13 oktober 2023 door het uploaden van je motivatiebrief, curriculum vitae en een voorbeeld van een rapport of publicatie die je hebt ontwikkeld in de afgelopen jaren door te klikken op de volgende link:

nu solliciteren

De gesprekken vinden plaats op woensdag 18 en donderdag 19 oktober.

Meer informatie?  Kijk ook op www.soaaids.nl.

Heb je een vraag over de vacature, neem dan contact op met Frankie Hermsen, fhermsen@soaaids.nl of Paul Zantkuijl, pzantkuijl@soaaids.nl

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie