Vacature:

Online Marketeer Fondsenwerving

We zijn op zoek naar een doelgerichte en ervaren Online Marketeer Fondsenwerving (32 - 36 uur per week)

Aidsfonds - Soa Aids Nederland werkt aan een wereld waar niemand meer sterft aan aids en waar mensen seksueel gezond zijn, zodat iedereen vrij en zonder angst kan liefhebben. Dat doen we samen met de mensen die het hardst geraakt worden door soa's en hiv vanwege discriminatie en uitsluiting. Wij versterken hun stem en ondersteunen met informatie, kennis en financiering. Uit liefde voor alle liefdes. Daaraan werken we in Nederland en in 15 landen wereldwijd.

Om van onze droom een realiteit te maken zorgen we er als afdeling marketing voor dat we zoveel mogelijk mensen bereiken om te vertellen over onze missie en projecten. Met onze fondsenwervende activiteiten en innovatieve concepten, brengen we de noodzaak onder de aandacht om ons financieel te steunen. Dit doen we het hele jaar door, met de Pride en Wereld Aids dag als belangrijke momenten om extra aandacht van het publiek te vragen en donateurs te werven. Kanalen waar we extra op in willen zetten om nieuwe donateurs te werven en huidige donateurs te behouden zijn email, SEO/SEA en social media. Daarom zijn we op zoek naar een:


Online Marketeer Fondsenwerving

32-36 uur per week

 

Wat ga jij doen?

Een van onze grootste uitdagingen is om de urgentie van hiv- en aidsbestrijding dichtbij onze (potentiele) supporters te brengen. Online kanalen willen we een prominentere plek geven; in de communicatie voor nieuwe donateurs in campagnes door de inzet van lead werving, conversiegerichte paid advertising en de website die hier naadloos op aansluit. Voor bestaande donateurs werken we aan het optimaliseren van (welkomst) journey’s en het verbeteren van de conversie op onze email-uitingen.

Je werkzaamheden:

 • Je hebt kennis van en ervaring met online marketing (SEO, SEA, CRO, emailmarketing, social mediamarketing en display). Je bouwt zelf campagnes en stuurt deze bij.
 • Je houdt van het testen, analyseren en de doorontwikkeling van je resultaten. Je bent gewend te werken met GA4 en andere online meetinstrumenten.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle emailverzendingen. Samen met de online content specialist zorg je voor onze maandelijkse emailnieuwsbrief, event mailings en direct mailings. De resultaten analyseer je en gebruik je voor toekomstige verbeteringen.
 • Je bent onderdeel van het campagneteam en zet jouw online fondsenwervende kennis in voor het inzetten van de meest effectieve kanalen om (potentiële) donateurs te bereiken.
 • Je creëert en optimaliseert de mailings als onderdeel van onze donor journey’s. Mailflows bouw je in onze marketing automation tooling.
 • Je vergroot de traffic naar de website, vanuit lopende campagnes, online samenwerkingen en online advertising.
 • Je werkt aan CRO op de landingspagina’s en donatieformulieren.

 

Wat bieden we

Allereerst bieden we jou een ambitieuze organisatie waarin we op basis van aansprekende doelen en heldere rollen in een open en gezellige sfeer met elkaar samenwerken en kwaliteit leveren. Het maakt niet uit wie je bent, van wie je houdt of wat je gelooft. Wij zijn benieuwd naar je talenten en je maatschappelijke drive om samen met ons te werken aan onze missie. Vraagstukken bekijk je vanuit verschillende perspectieven en je vindt daarbij aansluiting bij de gemeenschappen met wie we werken (mensen die met hiv leven, jongeren, kinderen, lhbtiq+, (voormalig) sekswerkers, (ex-) drugsgebruikers), omdat je kunt putten uit eigen ervaring of van dichtbij hebt kennis gemaakt met leden van (sommige van) deze gemeenschappen nationaal of internationaal.

Daarnaast bieden we o.a.:

 • Een boeiende functie in een dynamische veranderende organisatie.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband na een positieve eindbeoordeling.
 • Een salaris tussen de € 3.054 en € 4.884 bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,96% dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken voor geld, tijd of fiscaal voordelig kan besteden aan producten of diensten
 • Hybride werken: Je werkt op ons kantoor in Amsterdam (Sloterdijk) en/of deels vanuit huis.
 • Er is ook de mogelijkheid van flexibele werktijden en het bepalen van je eigen agenda.
 • NS businesscard = 100% vergoeding van je woon- werkverkeer per openbaar vervoer
 • 208 uur verlof op fulltime basis (36 uur) en je kunt extra verlof kopen via het IKB
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 650 per jaar op basis van 36 uur

Ben jij?

 • Je doet concrete voorstellen voor het verhogen van de performance van onze online kanalen en je ontwikkelt plannen voor verbetering.
 • Gek op online kanalen met een extra liefde voor email en marketing automation.
 • Gewend om met online meetinstrumenten en email marketing systemen te werken. Je hebt ervaring in een soortgelijke rol, en specifieke kennis en ervaring met Ternair is handig.
 • Analytisch en een tikkeltje technisch. Je rol bestaat voor een groot deel uit testen, analyseren en optimaliseren.
 • Zelfstandig en resultaatgericht en werkt graag samen in multidisciplinaire teams.
 • Communicatief sterk. Je werkt zelfstandig, maar in het team ben je als kanaal verantwoordelijke de spin in het web.
 • Creatief in oplossingen. Je denkt namelijk mee met het opzetten van campagnes en komt met een creatieve en technische oplossing om onze boodschap uit te dragen.
 • En het is een pre als je het vak van fondsenwerver verstaat en daardoor weet waar de meest effectieve teksten en uitingen aan moeten voldoen.

 

Meer informatie?

Heb je een inhoudelijke vraag over de functie, dan kan je contact opnemen met Sanne Stoppelenburg, teamleider marketing en fondsenwerving, via telefoonnummer: 0652628482 of stuur een e-mail: sstoppelenburg@aidsfonds.nl


Solliciteren

Leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 14 april 2024 door het uploaden van je motivatiebrief en curriculum vitae op onze sollicitatiepagina:


solliciteren

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie