Schenken met belastingvoordeel

De ultieme droom van miljoenen mensen met hiv is genezing. Jij  kunt helpen om die droom werkelijkheid te laten worden. Aidsfonds heeft het Hiv Genezing Fonds opgezet en met jouw investering hierin steun je wetenschappers die elke dag alles op alles zetten om de geheimen van hiv te ontrafelen. Doe je dat via een periodieke schenking, dan is jouw donatie fiscaal aftrekbaar. Zo kun je meer onderzoek steunen, zonder extra kosten.

Ja, ik wil schenken met belastingvoordeel →

(Sla de pdf eerst op met de rechtermuisknop (opslaan als), en vul het formulier dan in. Online invullen is helaas niet mogelijk.)

Hoe dat kan? Als je voor periodiek schenken kiest, dan steun je Aidsfonds ten minste 5 jaar lang met een minimaal bedrag van € 250  wat ten goede komt aan het Hiv Genezing Fonds. Handig, want je hebt er geen omkijken meer naar. En het wordt beloond met belastingvoordeel.

Voordelen van periodiek schenken

  • Je draagt langdurig bij aan onderzoek naar hiv-genezing
  • Je kunt jouw gift jaarlijks volledig aftrekken van de belasting. Dit levert jou een belastingvoordeel op tot maximaal 51,75% in 2019. 
  • Je kunt meer aan Aidsfonds schenken zonder dat dit je netto extra geld kost
  • Je ontvangt regelmatig updates over de voortgang van genezing
  • Je ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor een bijeenkomst met een onderzoeker

Een periodieke gift vastleggen in 3 stappen

  1. Download de overeenkomst periodieke gift

    Sla de pdf eerst op met de rechtermuisknop (opslaan als), en vul het formulier dan in. Online invullen is helaas niet mogelijk.

  2. Print deze overeenkomst

  3. Vul deze in en stuur deze zonder postzegel naar:

Aidsfonds
Contactcentrum Donateurs t.a.v. Loes Stapper
Antwoordnummer 11065
1000 PB Amsterdam

Jouw belastingvoordeel

Een periodieke schenking levert belastingvoordeel op. Hoeveel? Dat hangt af van jouw (gezamenlijk) inkomen. Deze berekeningen gaan uit van een (gezamenlijk) inkomen van € 35.000.

Jouw schenking: Belastingvoordeel: Jouw gift kost je netto:
€75 €28 €47
€150 €57 €93
€250 €95 €155
€500 €190 €310
€1000 €381 €619

 

Tip: het linkerbedrag in deze tabel is het bedrag dat je invult op de overeenkomst.

Maak hier zelf een berekening →

Vragen over schenken met belastingvoordeel?

Mocht je nog vragen hebben, kijk bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Dat kan via Loes Stapper, onze expert op het gebied van periodiek schenken.

Loes is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur op nummer 020-344 63 84 en per e-mail: loes@aidsfonds.nl

Ja, ik wil schenken met belastingvoordeel →

(Sla de pdf eerst op met de rechtermuisknop (opslaan als), en vul het formulier dan in. Online invullen is helaas niet mogelijk.)

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie