Strategie Aidsfonds – Soa Aids Nederland

De strategie van Aidsfonds – Soa Aids Nederland voor de periode 2018-2021: “Geen tijd te verliezen: focussen, versnellen en aanjagen

In deze strategie zijn onze visie en missie leidend: Aidsfonds – Soa Aids Nederland werkt als één organisatie aan een wereld zonder aids en soa’s. Internationaal zetten we elke dag alles op alles om een einde aan aids te maken voor 2030. In Nederland werken we aan een drastische vermindering van hiv en andere soa’s.

Focussen, versnellen en aanjagen

We staan op een historisch keerpunt in de aidsbestrijding. We hebben alle kennis in handen om de wereldwijde epidemie voor 2030 te verslaan. In Nederland krijgen jaarlijks een paar honderdduizend mensen een soa. Bij 750 mensen wordt hiv vastgesteld. Deze hoge aantallen zijn absoluut onnodig. Aids de wereld uit in 2030 en de 6 grote soa’s ingrijpend verminderen: het kan, maar het moet wel nú gebeuren. Inzetten op het hoogst haalbare betekent keuzes durven maken. We schuwen deze keuzes niet. We gaan in ons werk focussen, versnellen en aanjagen. Dat betekent ook dat we moeten kijken naar onze eigen organisatie en hoe we deze zo goed mogelijk inrichten om onze doelen te bereiken. De blik blijft daarbij naar buiten gericht, op de doelen die we onszelf stellen. Samen met onze medewerkers, samenwerkingspartners, doelgroepen en zorgprofessionals.

In onze strategie lees je alles over onze visie, missie, de doelen die we hebben gesteld en de overwegingen die daartoe hebben geleid. We zijn concreet in onze doelstellingen, maar we gaan ook niet over één nacht ijs. Een aantal doelen hangt samen met implementatie van de strategie. Die worden de komende periode verder ingevuld.

Samenwerking

Onze missie om wereldwijd een einde te maken aan aids in 2030 en in Nederland een drastische vermindering van hiv en soa’s te bereiken, krijgen we in ons eentje niet voor elkaar. Ik nodig dan ook van harte iedereen uit om in de implementatie van deze strategie met ons mee te blijven denken en werken aan onze visie voor de toekomst. Samen naar een wereld zonder aids en soa’s!

Mark Vermeulen

Directeur Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Lees de strategie "Geen tijd te verliezen: focussen, versnellen en aanjagen" >>

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie