Elke 40 seconden een traan. Want elke 40 seconden sterft er ergens in de wereld iemand aan de gevolgen van aids. 

Een kind. Een geliefde. Een vriend. Een moeder. Omdat ze niet weet dat ze hiv hebben. Omdat ze geen geld hebben om naar de kliniek te gaan. Omdat ze geen of verkeerde medicijnen krijgen. En omdat een geneesmiddel voor hiv nog niet bestaat…

Stop de tranen.

doneer nu

 

Wereld Aids Dag 2019

Zondag 1 december is het Wereld Aids Dag. De dag waarop we wereldwijd stilstaan bij de aidsepidemie. En dat is nodig. Er bestaan inmiddels levensreddende medicijnen waarmee mensen met hiv gezond oud kunnen worden. Toch krijgen miljoenen mensen die medicijnen niet. 32 miljoen mensen zijn sinds het begin van de aidsepidemie overleden. Iedere 40 seconden komt daar een nieuwe aidsdode bij.

Als symbool voor dit verdriet onthulden we op 1 december een bijzonder standbeeld Het beeld laat iedere 40 seconden een traan. Een traan voor iedere vrouw, man of kind dat op dat moment overlijdt. 

Van 12 t/m 18 december is het beeld te zien op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort.

Samen stoppen we de tranen

Noud verloor de liefde van zijn leven, John moest afscheid nemen van zijn broer en Jacky groeide op zonder haar moeder. Wereldwijd verloren miljoenen mensen een geliefde aan aids. En dat gebeurt nog steeds. Samen beschermen de liefde en stoppen we de tranen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Of beter gezegd: jouw liefde.

  • je zorgt dat mensen hiv-remmers krijgen
  • dankzij jou is er goede voorlichting over hiv en aids
  • je financiert wetenschappelijk onderzoek naar een hiv- geneesmiddel
  • met jouw hulp blijft aids hoog op de politieke agenda staan

Help mee 

Jij kunt nu helpen met een donatie. Met jouw bijdrage zorg je voor betere voorlichting, hiv-tests, toegang tot medicijnen en onderzoek naar een geneesmiddel. Help je mee? Elke donatie draagt bij aan een wereld zonder aids!

 

help mee

De verhalen achter de tranen

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie