Working Positively

In Nederland zijn er naar schatting 24.110 mensen met hiv. Het overgrote deel van hen wordt succesvol behandeld met hiv-medicatie. Daardoor hebben zij dezelfde levensverwachting als ieder ander en kan hiv niet meer overgedragen worden. Het lastigste is voor velen niet zozeer de aandoening of behandeling zelf, maar vooral de reacties van anderen. Met het initiatief Positief Werken willen bedrijven zich inzetten om hierin verandering te brengen.

Working Positively in Nederland

Working Positively is een internationaal initiatief van bedrijven met een vooruitstrevend werkgeversbeleid ten aanzien welzijn, gezondheid en inclusie. Positief Werken is nu ook in Nederland gestart op initiatief van onder andere IBM, SAP en ING. Deze voortrekkers zetten zich in voor een stigmavrije, respectvolle, veilige en inclusieve werkomgeving voor mensen met hiv, maar ook met andere chronische aandoeningen zoals diabetes. De aangesloten bedrijven nodigen ook andere bedrijven uit om een rolmodel te zijn in het ondersteunen van de medewerkers met hiv. 

 

Bewustwording en steun

Het is belangrijk dat mensen weten dat hiv niet kan worden overgedragen in het normale dagelijkse leven, zoals op het werk. Mensen met hiv kunnen prima werken in elke functie en sector. Ook in de zorg, de horeca of de industrie. Vanuit Positief Werken willen we meer bewustwording creëren, want de helft van de mensen met hiv in Nederland heeft nog steeds te maken (gehad) met discriminatie in de werkomgeving of door zorgverleners. Ze worden ontweken, uitgesloten of geconfronteerd met onnodige stigmatiserende hygiënische maatregelen. Dat veroorzaakt stress en andere gezondheidsklachten.  

Zij doen mee

De onderstaande Nederlandse bedrijven hebben de verklaring getekend om naast andere chronische aandoeningen ook hiv te integreren in hun gezondheid, welzijns- & inclusiviteitsbeleid:

IBM, SAP, ING Nederland, SER en Workplace Pride

Voor meer informatie kunt u mailen naar positiefwerken@aidsfonds.nl 

Meer informatie over: 

Hoe kunnen werkgevers aansluiten

Voor meer informatie over Positief Werken en hoe je hierbij als werkgever kan aansluiten, kunt u mailen naar positiefwerken@aidsfonds.nl.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie