Een roos voor Marion

De aidsbestrijding bestaat 40 jaar. Een triest jubileum. Sinds het uitbreken van de aidsepidemie zijn meer dan 32 miljoen mensen gestorven. Voor veel mensen in Nederland die iemand uit hun omgeving hebben verloren, is het de reden om zich in te zetten voor de aidsbestrijding. Een van die mensen is Marjolein Soeters. Lees haar verhaal: 

Geschreven door Marjolein Soeters

Op de sociale academie in Breda kwam ik in 1987 in contact met een precies één jaar en één dag oudere medeleerlinge met een drugsverleden. Ze heette Marion. De opleiding deed ze met twee vingers in haar neus. Ze genoot van haar leven, en haar dertigste verjaardag vierde ze met een groot dansfeest.

Helaas kreeg ze gezondheidsklachten en bleek aids te hebben. Opgelopen omdat ze vroeger naalden gedeeld had. Ze werd daarna zó ziek, dat ze de lessen niet meer kon volgen. Toen de rest van de klas de eindstreep haalde, stond zij daar om ons een knuffel en een roos te geven.

1 juli 1991 is ze overleden. Op de begraafplaats kreeg ze van mij alsnog ook een roos.


Marjolein Soeters

Donateur Aidsfonds 

Oproep: deel jouw herinnering

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat er voor het eerst gepubliceerd werd over een nieuwe mysterieuze ziekte, later aids genoemd. Daar willen we de komende tijd extra aandacht aan besteden. Heb jij een persoonlijk verhaal, een herinnering of een bijzondere reden om ons te steunen en wil je die delen? Mail ons dan op redactie@aidsfonds.nl

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie