Een bijzondere bijdrage voor vrouwen met hiv/aids in Malawi

 

“Onlangs ontving Aidsfonds (voorheen STOP AIDS NOW!) een prachtige bijdrage van ruim 20.000 euro uit de nalatenschap van mevrouw Eleonora Vollaers. Ze overleed in juli 2015 op 75-jarige leeftijd, na een leven van hard werken met een grote inzet voor de kwetsbaren in deze wereld.

Chirurg in Afrika

Na haar studie medicijnen in Nijmegen besteedde Mevrouw Vollaers het grootste deel van haar werkzame leven als chirurg in Afrika. Ze werkte als arts voor Buitenlandse Zaken in Nigeria, Malawi, Ghana en Zimbabwe. In Malawi zag ze met eigen ogen de verwoestende impact van het hiv-virus en het belang van een effectieve thuiszorg voor de mensen die getroffen werden door aids.

Mevrouw Vollaers wilde, ook na haar dood, iets betekenen voor deze mensen. Ze besloot het anderen mogelijk maken om zich blijvend in te zetten voor mensen die dat het hardst nodig hebben. Een deel van haar vermogen liet mevrouw Vollaers daarom na aan ‘Home Based Care-projecten’ in Malawi. 

Zorg aan vrouwen met hiv in Malawi

Aidsfonds gaat deze bijdrage gebruiken voor de zorg aan vrouwen met hiv en aids in Malawi, via The Coalition of Women living with HIV/AIDS in Malawi. Dit is een organisatie met meer dan 50.000 leden - vrouwen met hiv/aids - en is actief in het hele land. Het is een betrouwbare, kundige en effectieve organisatie die eerder al eens de Red Ribbon Award won, een internationale prijs voor ‘Community Leadership’.

Wij zijn mevrouw Vollaers zeer erkentelijk voor deze bijzondere bijdrage.”

Noud Rietman
Medewerker bijzondere giften

Lees meer over nalaten aan de aidsbestrijding →

Meer weten over nalaten

U kunt de brochure 'U kunt iets doen door iets na te laten' vrijblijvend aanvragen. Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen. 

 

stuur mij de brochure

Folder Nalaten aan Aidsfonds

Noud informeert u graag

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bent u van plan Aidsfonds op te nemen in uw testament of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Noud Rietman, specialist op het gebied van nalaten (020-62 62 669 of 06-531 456 54).

mail Noud  bel Noud 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie