Hoe Heineken de strijd tegen aids in de wereld voortzet

Heineken zet stappen om hiv en aids, tuberculose en malaria sneller te stoppen in Afrikaanse landen. De bierbrouwer gaat een nieuwe samenwerking aan met het Global Fund. Overheden blijven achter met de financiering van de wereldwijde aidsbestrijding. Met deze actie laat Heineken zien dat maatschappelijke steun door bedrijven van levensbelang kan zijn.

Het Nederlandse bedrijf gaat het Global Fund helpen om mensen te bereiken die het grootste risico lopen op hiv, tbc en malaria. Daarbij wordt de logistieke expertise en communicatiekracht van Heineken direct ingezet. Het leveren van noodzakelijke goederen aan ziekenhuizen in afgelegen gebieden maakt bijvoorbeeld deel uit van de nieuwe samenwerking. Deze hulp is hard nodig, want ruim 17 miljoen mensen met hiv in de wereld, de meeste van hen in Afrika, krijgen nog steeds geen levensreddende medicijnen. 

“Heineken neemt de strijd tegen aids serieus. Het was het eerste bedrijf ter wereld dat hiv-preventiecampagnes voerde op de werkvloer en zijn eigen werknemers met hiv én hun families, in welk werelddeel dan ook, toegang garandeert tot levensreddende medicijnen. Aids de wereld uit is niet alleen onze zorg of die van overheden, ook bedrijven dienen hun verantwoordelijkheid te nemen. Heineken laat opnieuw zien hoe dat kan,” zegt Louise van Deth, directeur van Aidsfonds. 

Bierbrouwer Heineken is al meer dan 100 jaar gevestigd in Afrikaanse landen en reageerde vanaf het begin al op de gevolgen van de aidsepidemie wereldwijd. “We willen dit werk voortzetten, want we zien dat er nog veel moet gebeuren. Door samen te werken met het Global Fund hopen we deze epidemieën in Afrika te beëindigen”, laat Heineken-directeur Jean-Francois van Boxmeer vastberaden weten.

Inspireert dit bericht je en ben je benieuwd of jouw bedrijf ook kan bijdragen aan een wereld zonder aids? Laat het ons weten! We hebben de steun uit het bedrijfsleven namelijk keihard nodig.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie