Noodhulp voor Oekraïners met hiv met steun Giro555

Ook met steun van Giro555 schiet Aidsfonds Oekraïners met hiv te hulp. 19.000 mensen met hiv ontvangen medicijnen en hulpgoederen en meer dan 2000  jongeren en lhbti-personen krijgen psychische hulp.

1 juni 2022

Voor de oorlog leefden er in Oekraïne zo’n 260.000 mensen met hiv, waarvan er 152.000 hiv medicijnen kregen. Medicijnen zijn er nu genoeg in het land, maar het is logistiek een enorme uitdaging ze bij de juiste mensen te krijgen. Met steun van Giro 555 zorgen we dat mensen toegang hebben tot hun levensreddende medicijnen.

 

Basisvoorzieningen

Mensen die last hebben van stigma en discriminatie, krijgen nog moeilijker toegang tot medicijnen, basisvoorzieningen en andere hulp. Wij horen bijvoorbeeld verhalen hoe mensen met hiv geweigerd worden bij schuilkelders. Onze partners zorgen daarom naast medicatie ook voor basisvoorzieningen in schuilkelders waar mensen met hiv welkom zijn.

 

Psychische hulp

Om goed voor jezelf te kunnen zorgen en bijvoorbeeld een strikt medicijnenregime vol te houden moeten mensen mentaal en psychisch weerbaar zijn. Daarom is mentale ondersteuning van mensen met hiv, en speciaal jongeren en vrouwen van cruciaal belang. Dat doen we online en face-to-face.

Zo maakten 2403 jongeren met hiv maakten al gebruik van online consulten. Vragen die zij hebben gaan over de mentale gezondheid, hiv-behandeling, persoonlijke relaties, huiselijk geweld en depressies gerelateerd aan de oorlog.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie