Epidemie

Sinds het begin van de aidsepidemie hebben zo’n 78 miljoen mensen hiv gekregen. In totaal zijn meer dan 35 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van aids. De aidsepidemie behoort daarmee tot de dodelijkste epidemieën ooit en laat bijvoorbeeld Ebola en SARS ver achter zich. 

Nog elke dag sterven duizenden mensen aan de gevolgen van de ziekte. Anders dan bij andere grote epidemieën, zoals bijvoorbeeld tuberculose, is hiv niet te genezen. Mensen met hiv moeten hun hele leven hiv-remmers slikken om gezond te blijven.

Geen daling nieuwe hiv-infecties

We maken ons ernstig zorgen over de aidsbestrijding. Al minstens vijf jaar lukt het niet om de verspreiding van hiv verder terug te dringen. In sommige landen zien we zelfs een forse stijging van het aantal nieuwe hiv-infecties.

Einde van aids in 2030

We hebben eindelijk alle kennis in handen om de aidsepidemie voorgoed te verslaan, en dat kan ons lukken in 2030. Dankzij de onder andere de steun van onze donateurs kunnen wij de generatie zijn die een einde kan maken aan de epidemie. Steun Aidsfonds en draag bij aan een aidsvrije wereld.

 

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie