Wereld Aids Dag

In 1988 werd de eerste Wereld Aids Dag gehouden.

Dit was een initiatief van medewerkers van de World Health Organization. Wereld Aids Dag vindt nog altijd ieder jaar plaats op 1 december. Wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties.

Sta jij voor de liefde?

Homodiscriminatie, ongelijkheid tussen man en vrouw en armoede. Het verslechtert de toegang tot hiv-zorg en preventie. En brengt de liefde in gevaar. Opkomend conservatisme sluit mensen uit en bedreigt miljoenen levens. Daarom vragen we iedereen dit jaar op Wereld Aids Dag te tekenen voor de bescherming van alle liefdes.

meer over de campagne

In veel landen wordt de liefde bedreigd. Spreek je uit tegen dit onrecht, want alle liefdes verdienen bescherming. Teken daarom nu de Universele Verklaring van de Liefde.

teken nu

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie