“Aidsbestrijding steunen doe je niet voor één jaar, maar voor de rest van je leven”

Gerard Jongerius (68) is al vanaf de jaren 80 donateur van Aidsfonds. Naast zijn financiële steun bij leven, wil hij ook een toegift doen.

10 september 2019

Gerard: ”De jaren 80 lijkt lang geleden, maar dat is het niet. Wel zag de wereld er toen heel anders uit. Het was de tijd van de aidscrisis. Er was een ziekte waarover niemand iets wist, ze hadden het zelfs over een nieuw soort pest. Niemand wist waar je aids van kon krijgen. Het kon van alles zijn. Er was blinde paniek. Aidsfonds was een reddingsboei. Het was één van de partijen die daadwerkelijk actie ondernam. Dat is de reden dat ik donateur ben geworden. Mede dankzij Aidsfonds was de paniek in Nederland tamelijk snel onder controle, vergeleken met de rest van de wereld.”

Als je ouder wordt, ga je nadenken over welke dingen belangrijk waren én zijn in je leven.  Dingen die je een duwtje in de rug wilt geven. Voor mij is Aidsfonds er daar één van. Aids houdt niet op bij landsgrenzen. En ik vind: de aidsbestrijding steunen doe je niet voor één jaar, maar voor de rest van je leven. Als ik nu terugkijk en zie wat er bereikt is, denk ik: zo’n goede investering heb ik nog nooit gedaan. Maar we zijn er nog niet. Aids is nog steeds een heel groot probleem. Daarom blijf ik Aidsfonds steunen. Dat hiv niet langer een dodelijke ziekte is, is een enorme overwinning. Genezing is de laatste stap. Dat is ook de reden dat ik Aidsfonds heb opgenomen in mijn testament. Ik wil geen half werk afleveren.” 

Meer weten over nalaten

U kunt de folder 'U kunt iets doen door iets na te laten' vrijblijvend aanvragen. Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen. U kunt de folder hier online lezen of per post ontvangen.

 

stuur mij  de folder per post

Noud informeert u graag

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bent u van plan Aidsfonds op te nemen in uw testament of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Noud Rietman, specialist op het gebied van nalaten (020-62 62 669 of 06-531 456 54).

mail Noud  bel Noud 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie