Joep Lange’s combinatietherapie redde miljoenen levens

De Nederlandse aidsonderzoeker Joep Lange opperde al in 1994 om hiv te bestrijden met meerdere medicijnen tegelijk. Hij werd voor gek verklaard en zelfs bekogeld met tomaten. Aidsfonds geloofde in Lange en financierde zijn onderzoek. In 1996, werd zijn combinatietherapie een feit, een mijlpaal in de zoektocht naar de behandeling van hiv.

Miljoenen mensen danken hun leven aan de komst van de combinatietherapie. In 2013 startte hij een nieuw aidsbestrijdingsproject in Amsterdam, met steun van Aidsfonds. Wederom liep hij met zijn aanpak op de troepen vooruit. Dit project zorgde er voor dat het aantal hiv-diagnoses in onze hoofdstad in vijf jaar tijd werd gehalveerd.

Dankzij donateurs kan Joep Lange's belangrijke werk in de aidsbestrijding in Amsterdam worden voortgezet. 

 

meer over dit project

Theo Geijtenbeek onderzoek naar hiv en aids met steun van Aidsfonds

Baanbrekend in aidsbestrijding

Joep Lange behoort tot een van de meest belangrijke aidsonderzoekers ter wereld die baanbrekend werk heeft verricht binnen de aidsbestrijding. Zijn leven kwam in 2014 tragisch ten einde aan boord van vlucht MH17, op weg naar een aidsconferentie in Melbourne. 

aidsfonds onderzoek naar hiv en aids

Er is nog steeds geen geneesmiddel, maar wetenschappers zijn overtuigd dat hiv te genezen is. Daar is onderzoek voor nodig.

 

help mee 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie