Joep Lange’s combinatietherapie redde miljoenen levens

De Nederlandse aidsonderzoeker Joep Lange opperde al in 1994 om hiv te bestrijden met meerdere medicijnen tegelijk. Hij werd voor gek verklaard en zelfs bekogeld met tomaten. Aidsfonds geloofde in Lange en financierde zijn onderzoek. Twaalf jaar later, in 1996, werd zijn combinatietherapie een feit, een mijlpaal in de zoektocht naar de behandeling van hiv.

Miljoenen mensen danken hun leven aan de komst van de combinatietherapie. In 2013 startte hij een nieuw aidsbestrijdingsproject in Amsterdam, met steun van Aidsfonds. Wederom liep hij met zijn aanpak op de troepen vooruit. Dit project zorgde er voor dat het aantal hiv-diagnoses in onze hoofdstad in vijf jaar tijd werd gehalveerd.

Dankzij donateurs kan Joep Lange's belangrijke werk in de aidsbestrijding in Amsterdam worden voortgezet. 

 

meer over dit project

Theo Geijtenbeek onderzoek naar hiv en aids met steun van Aidsfonds

Baanbrekend in aidsbestrijding

Joep Lange behoort tot een van de meest belangrijke aidsonderzoekers ter wereld die baanbrekend werk heeft verricht binnen de aidsbestrijding. Zijn leven kwam in 2014 tragisch ten einde aan boord van vlucht MH17, op weg naar een aidsconferentie in Melbourne. 

aidsfonds onderzoek naar hiv en aids

Er is nog steeds geen geneesmiddel, maar wetenschappers zijn overtuigd dat hiv te genezen is. Daar is onderzoek voor nodig.

 

help mee 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie