De nalatenschap van Michael

Onlangs ontvingen we de nalatenschap  van Michael, hij overleed een paar maanden geleden op 77-jarige leeftijd. Michael leefde met hiv. Hij wilde graag dat het beetje vermogen dat hij had na zijn dood werd ingezet in de strijd tegen aids. 

4 juni 2018

Michael woonde in een flatje in de Jordaan. Hij was een geestige, intelligente, bedachtzame en bereisde man. Hij heeft lang geleefd met een goede kwaliteit van leven. Maar de laatste jaren was dat niet het geval. Na de dood van zijn vriend, een aantal jaren geleden, kreeg hij zelf ook meer lichamelijke klachten. Lopen ging al moeilijk en hij kon niet lang meer van huis. Volgens de scen-arts was er nog geen sprake van ondragelijk lijden. Maar de laatste jaren met de lichamelijke klachten, waren zeer zwaar voor hem.


Long term survivors

Noud Rietman, expert nalaten bij Aidsfonds: "Voor het merendeel gaat het leven met de hiv-remmers prima, maar de laatste jaren kom ik helaas zeer veel 'long term survivors' tegen waar het niet goed mee gaat. Onlangs kreeg ik een telefoontje dat het niet goed ging met Michael. Ik besloot diezelfde ochtend nog bij hem op bezoek te gaan in het Slotervaartziekenhuis. Daar aangekomen met mijn bosje tulpen, hing er een briefje op zijn deur dat ik me bij de verpleging moest melden. In plaats van een gezellig gesprek, kon ik samen met Zielhuis Uitvaart de crematie gaan regelen. Met familie en vrienden hebben we daar een mooi afscheid van gemaakt."

Lees meer over nalaten aan de aidsbestrijding →

Meer weten over nalaten

U kunt de folder 'U kunt iets doen door iets na te laten' vrijblijvend aanvragen. Hierin kunt u nalezen hoe u Aidsfonds in uw testament kunt opnemen. En wat wij met uw bijzondere gift kunnen doen.

 

stuur mij  de folder per post

Folder Nalaten aan Aidsfonds

Noud informeert u graag

Uiteraard staan we u graag persoonlijk te woord. Bent u van plan Aidsfonds op te nemen in uw testament of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met Noud Rietman, specialist op het gebied van nalaten (020-62 62 669 of 06-531 456 54).

mail Noud  bel Noud 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie