STOP AIDS NOW! en Aidsfonds samen

Per 1 december 2016 hebben STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds hun krachten gebundeld. Samen gaan we verder onder de naam Aidsfonds.

Dat doen we natuurlijk niet voor niets. Nog steeds komen er dagelijks namelijk ruim 5700 mensen met hiv bij en overlijden er 3000 mensen aan de gevolgen van aids. Als we de strijd tegen aids nu niet in de allerhoogste versnelling zetten, blijft de epidemie voortwoekeren. Met miljoenen doden tot gevolg en jaarlijks zo veel nieuwe mensen met hiv dat we hen onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we de strijd tegen aids nog effectiever aangaan.

 

Heb je vragen? Bekijk dan de 'veelgestelde vragen' hieronder of neem contact met ons op via 020-344 63 81.

Klap uit voor meer info:

Waarom gaan het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! samen?

We staan op een keerpunt in de aidsbestrijding. Alle kennis is in handen om een einde aan de aidsepidemie te maken, maar dan moeten we wel nú in actie komen. Ondanks alle successen die geboekt zijn, gaat het nog niet goed genoeg. Als we de strijd tegen aids nu niet in de allerhoogste versnelling zetten, blijft de epidemie bedreigend voortwoekeren. Met miljoenen doden tot gevolg en jaarlijks zo veel nieuwe mensen met hiv dat we hen onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Dat kunnen we niet laten gebeuren. De komende vijf jaar zijn bepalend voor de toekomst. Er is slagkracht nodig om de aidsepidemie definitief een halt toe te roepen. Het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! waren al partners en bundelen nu de krachten, zodat we nog meer dan voorheen samen de strijd tegen hiv en aids aan kunnen gaan.

Wat levert de bundeling van krachten op?

Het samengaan van STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds zorgt ervoor dat wij aids nog efficiënter en effectiever op de politieke en maatschappelijke agenda kunnen zetten. We maken ons grote zorgen over de toekomst van de aidsbestrijding. Als we nu niets doen, blijft de constante dreiging dat één van de grootste epidemieën aller tijden opnieuw escaleert boven ons hoofd hangen. We moeten daarom een versnelling in de aidsbestrijding realiseren. Doordat wij onze krachten bundelen, zijn we nog beter in staat om ook onze eigen bijdrage aan de wereldwijde aidsbestrijding te verbeteren. Samen kunnen we mensen en middelen beter inzetten om de aidsepidemie te stoppen.

Waarom is gekozen voor de naam Aidsfonds?

Vanaf 1 december willen we samen zo sterk mogelijk zijn. Het Aids Fonds heeft een lange geschiedenis en loopt vanaf het begin van de epidemie voorop in de strijd tegen aids. Ook internationaal is Aids Fonds een bekende naam en dat geeft ons de slagkracht die we nodig hebben om aids nu een halt toe te roepen.

Ik ben donateur van STOP AIDS NOW!, wat merk ik van de bundeling van krachten?

Vanaf 1 december communiceren we uit naam van Aidsfonds. Als je een bijdrage via een doorlopende machtiging aan ons overmaakt, staat vanaf december ‘Aidsfonds voorheen STOP AIDS NOW!’ op het rekeningafschrift.

Ik steun STOP AIDS NOW! via een ‘Overeenkomst Periodieke Gift’. Wat merk ik van de bundeling van krachten?

Als je STOP AIDS NOW! via een ‘Overeenkomst Periodieke Gift’ steunt hoef je niets te veranderen. Je hoeft geen nieuwe overeenkomst af te sluiten, het RSI-nummer (RSIN) verandert niet en ook je transactienummer blijft hetzelfde. We zullen ervoor zorgen dat je gift, die nog steeds aftrekbaar is van de belasting, terecht komt bij projecten gericht op de bestrijding van hiv en aids in ontwikkelingslanden. Heb je een vraag over je periodieke schenking, dan kun je die stellen aan Loes Stapper via 020-3446384 of loes@aidsfonds.nl.

Ik ben flexdonateur van STOP AIDS NOW!. Wat merk ik van de bundeling van krachten?

De mogelijkheid om flexibel te doneren vervalt waarschijnlijk vanaf 1 maart. Uiteraard willen we je graag als donateur behouden. We zullen contact met je opnemen om te bespreken hoe je de aidsbestrijding in ontwikkelingslanden kunt blijven steunen. Uiteraard kun je ook zelf contact met ons opnemen om dit te bespreken. De medewerkers van het contactcentrum donateurs  zijn bereikbaar via 020 - 344 63 89.

Ik heb STOP AIDS NOW! opgenomen in mijn testament. Wat merk ik van de bundeling van krachten?

Als je STOP AIDS NOW! in je testament hebt opgenomen, hoef je dit niet te veranderen. Als je hebt aangegeven dat je wilt nalaten aan STOP AIDS NOW! dan zullen we ervoor zorgen dat je erfenis terecht komt bij projecten gericht op de bestrijding van hiv en aids in ontwikkelingslanden. Heb je een vraag over je nalatenschap aan STOP AIDS NOW! dan kun je die stellen aan Noud Rietman via 020-5287828/ 06-53145654 of nrietman@stopaidsnow.nl

Ik steun STOP AIDS NOW! soms met een losse gift. Kan dat nog?

Je kunt nog steeds via het bestaande rekeningnummer een gift aan ons overmaken. De bedragen die via dat bankrekeningnummer binnenkomen, blijven ten goede komen aan aidsbestrijdingsprojecten gericht op vrouwen, jongeren en kinderen in ontwikkelingslanden. Ook als je gebruikmaakt van de acceptgiro die wij je soms sturen, komt je gift bij deze projecten terecht.

Ik steun zowel STOP AIDS NOW! als het Aids Fonds. Wat merk ik van de bundeling van krachten?

Wat geweldig dat je de aidsbestrijding zo’n warm hart toedraagt. Het aidsbestrijdingswerk van het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! verandert niet. Je bijdrage aan dat werk komt dus nog steeds op dezelfde plek terecht. Je steunt de bestrijding van hiv in ontwikkelingslanden, maar draagt ook bij aan wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning van mensen met hiv in binnen- en buitenland. Als je post van ons ontving, dan ontvang je vanaf 1 december alleen nog post van Aidsfonds.

Waarom zou ik Aidsfonds met een dubbele bijdrage blijven steunen?

We staan op een keerpunt in de aidsbestrijding. Alle kennis is in handen om een einde aan de aidsepidemie te maken, maar als we wereldwijd op de huidige voet doorgaan zullen we de aidsepidemie ondanks alle inspanningen niet onder controle krijgen. En dat terwijl behandeling bestaat. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Om de aidsepidemie nog daadkrachtiger te lijf te gaan hebben het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! de handen ineen geslagen. We kunnen je steun voor al onze werkterreinen daarbij, nu meer dan ooit, hard gebruiken.

Ik ben net donateur van STOP AIDS NOW! geworden. Waarom is mij toen niet verteld dat STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds zouden samengaan?

We willen onze donateurs graag allemaal goed informeren over de bundeling van krachten. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit op één centraal moment te doen. Om te voorkomen dat er veel mensen in jouw situatie terecht zouden komen, zijn we gestopt met het actief werven van nieuwe donateurs voor STOP AIDS NOW! zodra we wisten dat het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! de krachten zouden bundelen.

Ik was vrijwilliger voor STOP AIDS NOW! Wat merk ik van de bundeling van krachten

Wat fijn dat je je op vrijwillige basis voor ons inzet! Hans Schuppert, onze vrijwilligerscoördinator, zal contact met je opnemen om te horen of je ons op deze manier wilt blijven steunen. Als je hem wilt benaderen dan kan dat via 020-8511726 of hschuppert@stopaidsnow.nl.

Waarom krijg ik post? Ik heb aangegeven geen post te willen ontvangen.

De organisatie die je steunt gaat veranderen. Wij vinden het erg belangrijk om je over die wijziging te informeren, omdat we het vervelend zouden vinden als je daar via een andere weg mee geconfronteerd wordt. We hebben er daarom voor gekozen om éénmalig alle donateurs aan te schrijven. Het kan zijn dat dit ingaat tegen jouw voorkeur om geen post te ontvangen. Onze excuses daarvoor. Je kunt erop rekenen dat je verder geen post van ons ontvangt.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie