Voor miljoenen mensen met hiv is ongelijke behandeling de enige behandeling. De zesjarige Julia uit Oeganda, Yani uit Indonesië en Samuel uit Kenia krijgen niet de levensreddende zorg die ze nodig hebben. Puur om wie ze zijn, waar ze wonen of van wie ze houden. Net als miljoenen anderen mensen met hiv.

Zij hebben jouw hulp hard nodig. Het einde van aids begint met een einde aan ongelijkheid. 

help mee

Voor miljoenen mensen met hiv is ongelijke behandeling de enige behandeling

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Een dag waarop we stilstaan bij al die mensen die sinds het begin van de epidemie, dit jaar 40 jaar geleden, zijn geraakt door hiv en aids. We hebben inmiddels enorm veel vooruitgang geboekt, zoals levensreddende hiv-medicijnen. Daar hebben veel mensen hun leven aan te danken.

Hoewel je in Nederland inmiddels gezond oud kunt worden met hiv, geldt dat helaas nog lang niet overal ter wereld. Of beter gezegd: Niet voor iedereen. 1 op de 4 mensen met hiv wordt uitgesloten van levensreddende zorg. Dat zijn 10 miljoen mensen. Volwassenen én kinderen. Puur om wie ze zijn, waar ze wonen of van wie ze houden. Zonder hiv-medicijnen ligt aids en dus de dood voor hen op de loer.

Help mee in de strijd voor gelijke behandeling

ja, ik help mee

Zo redden we mensenlevens

We mogen mensen zoals Julia, Samuel en Yani niet in de steek laten. Met jouw hulp kan Aidsfonds hen en al die andere mensen met hiv helpen. 

  • We voorzien de mensen die onze hulp het hardst nodig hebben van hiv-tests en behandeling
  • We zorgen dat er voor iedereen goede voorlichting beschikbaar is
  • Aidsfonds blijft strijden tegen wetten die toegang tot zorg voor mensen met hiv belemmeren 

Jouw steun is onmisbaar

Het einde van aids begint met een einde aan ongelijkheid. Daarbij is jouw hulp hard nodig. Met jouw bijdrage kunnen we mensenlevens redden. Help je mee met een donatie? 

Stop aids en red levens

Jij kunt nu helpen met een donatie. Geef om Julia, Samuel en al die andere mensen. Zij hebben jouw hulp nu harder nodig dan ooit. Elk bedrag is welkom. Help je mee?

 

ja, ik help mee

De enige behandeling die zij krijgen is ongelijke behandeling

Samuel uit Kenia krijgt geen hiv-zorg omdat hij homo is

Yani uit Indonesië krijgt geen hiv-zorg omdat ze transgender is

Julia uit Oeganda krijgt geen hiv-zorg omdat ze geen geld heeft

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie