2,25 miljoen euro naar aidsbestrijding dankzij Postcode Loterij

Aidsfonds ontvangt van de Postcode Loterij 2,25 miljoen euro. Met dit mooie bedrag kunnen wij het verschil maken, juist op de plekken waar het slechter gaat met aidsbestrijding. 

5 april 2023

De inleg van ruim 3 miljoen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij leverde maar liefst 338 miljoen op voor het goede doel. Dit bedrag wordt verdeeld over 168 goede doelen. 

Meer dan blij

Met de schenking van 2,25 miljoen zijn wij meer dan blij. In Nederland hoeft hiv niet levensbedreigend te zijn, doordat de medicatie toegankelijk is. Toch sterven jaarlijks wereldwijd nog 650.000 mensen aan de gevolgen van aids, komen er 1,5 miljoen mensen met een hiv-infectie bij en hebben nog 10 miljoen mensen geen toegang tot levensreddende medicijnen.

Verschil maken

Dankzij de bijdrage van de loterij kunnen we écht het verschil maken, juist op de plekken waar onze hulp het hardst nodig is. Daar waar stigma en discriminerende wetgeving de liefde bedreigen en mensen worden uitgesloten van hiv-voorlichting en -zorg. We zijn de loterij en alle deelnemers dan ook enorm dankbaar.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie