Community-organisaties openen tentoonstelling over 40 jaar hiv

Morgen opent op verschillende locaties in Amsterdam de tentoonstelling House of Hiv. Door de hele stad worden zo persoonlijke verhalen verteld over de geschiedenis van de aanpak van hiv en aids in Nederland, en hoe de getroffen gemeenschappen daar een grote rol in speelden.

18 augustus 2022

House of Hiv vertelt de geschiedenis van 40 jaar hiv in Nederland in vier thema´s: vechten, rouwen, zorgen en liefhebben. Rakende, persoonlijke verhalen over solidariteit, veerkracht en activisme. Maar ook hoe niet iedereen werd betrokken en niet iedereen werd bereikt.

Archief 

De organisaties achter House of Hiv zien de tentoonstelling als de start van een langdurig project, waarin ze blijven werken aan het archiveren en exposeren van de geschiedenis van de Nederlandse hiv-gemeenschap.

 

Partners

House of Hiv is gemaakt door Trans United, Mainline, Prostitutie Informatie Centrum, Hiv Vereniging, Black Queer Archives, IHLIA en hello gorgeous. Aidsfonds is één van de sponsoren.  

De tentoonstelling is van 19 augustus t/m 9 september te zien. Alle info over de expo en de locaties is te vinden op houseofhiv.nl

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie