Honderden in zorg gebracht in kleine eilandgemeenschap Kenia

Indrukwekkende resultaten in Kenia: in een kleine eilandgemeenschap werden 180 kinderen met hiv en 106 zwangere vrouwen met hiv gevonden. Zij krijgen nu levensreddende medicijnen en de moeders bevielen van baby’s zonder hiv.

8 juli 2022

Het Keniaanse Mfangano telt slechts 26.000 bewoners. Het geïsoleerde eiland ligt in het Victoriameer, het grootste meer van Afrika, vlak bij de grens met Oeganda. De gemeenschap wordt slecht bereikt met zorg, terwijl de hiv-epidemie hen hard getroffen heeft. Naar schatting leeft een derde van de bevolking er met hiv.

Amsterdam Dinner Foundation

In samenwerking met Amsterdam Dinner Foundation konden we ons succesvolle project om kinderen met hiv te vinden uitbreiden naar Mfangano. Er werden 20 betrokken mensen in de gemeenschap getraind om kinderen en zwangere vrouwen met hiv te vinden en testen.

Lokale helden

In 9 maanden tijd vonden zij 180 kinderen en meer dan 100 zwangere vrouwen met hiv. Die zijn nu in zorg en worden begeleid door onze lokale helden. Die houden bijvoorbeeld ook in de gaten of er genoeg te eten is en een gezin zelfredzaam is. Wanneer dat niet zo is, krijgt de moeder training en een startkapitaal voor een eigen bedrijfje. Want genoeg voeding is ook belangrijk voor de werking van hiv-medicatie.

 

Kinderen

Kinderen blijven achter in de aidsbestrijding. Dagelijks sterven onnodig 271 kinderen aan de gevolgen van aids. Één pil per dag zou dat voorkomen, maar slechts de helft van de kinderen met hiv krijgt die levensreddende medicatie. Daarom werken we met onze unieke aanpak in 6 landen om zo veel mogelijk kinderen met hiv op te sporen en in zorg te brengen.

stop aids. uit liefde voor alle liefdes. Aidsfonds in Oeganda. stop aids. uit liefde voor alle liefdes. Aidsfonds in Oeganda.

Help mee

Met jouw bijdrage kunnen we meer dorpsgezondheidswerkers trainen. In zes Afrikaanse landen. Geef eenmalig of word donateur. 

 

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie