Sterke antistoffen tegen corona gevonden dankzij hiv-onderzoek

Onze hiv-onderzoekers Marit van Gils, Rogier Sanders en Godelieve de Bree hebben krachtige antistoffen tegen corona gevonden. Op basis van deze antistoffen kunnen mogelijk medicijnen ontwikkeld worden voor mensen met corona of een kortwerkend vaccin.

19 juni 2020

De nieuw gevonden antistoffen zijn honderd maal sterker dan de antistoffen die er al lagen. Die eerste antistoffen waren afkomstig van patiënten die ziek waren geworden van corona-virussen uit het verleden, zoals het SARS virus. De nieuwe antistoffen komen uit het bloed van twee Amsterdamse patiënten die zijn genezen van Covid-19.


De drie wetenschappers doen al jaren –mede dankzij donateurs van Aidsfonds- onderzoek naar hiv-genezing en een hiv-vaccin. De technieken die zij ontwikkelden om hiv-antistoffen te vinden, hebben ze nu met succes ingezet om corona-antistoffen te vinden. Dr. Marit van Gils hoopt dat het testen in proefpersonen begin volgend jaar kan beginnen.

Maak genezing van hiv en aids mogelijk Maak genezing van hiv en aids mogelijk

Wij steunen veelbelovende onderzoeken, om een doorbraak in de zoektocht naar een geneesmiddel voor hiv te forceren.

Help je mee?

 

doneer nu

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie