Sterke antistoffen tegen corona gevonden dankzij hiv-onderzoek

Onze hiv-onderzoekers Marit van Gils, Rogier Sanders en Godelieve de Bree hebben krachtige antistoffen tegen corona gevonden. Op basis van deze antistoffen kunnen mogelijk medicijnen ontwikkeld worden voor mensen met corona of een kortwerkend vaccin.

19 juni 2020

De nieuw gevonden antistoffen zijn honderd maal sterker dan de antistoffen die er al lagen. Die eerste antistoffen waren afkomstig van patiënten die ziek waren geworden van corona-virussen uit het verleden, zoals het SARS virus. De nieuwe antistoffen komen uit het bloed van twee Amsterdamse patiënten die zijn genezen van Covid-19.


De drie wetenschappers doen al jaren –mede dankzij donateurs van Aidsfonds- onderzoek naar hiv-genezing en een hiv-vaccin. De technieken die zij ontwikkelden om hiv-antistoffen te vinden, hebben ze nu met succes ingezet om corona-antistoffen te vinden. Dr. Marit van Gils hoopt dat het testen in proefpersonen begin volgend jaar kan beginnen.

Maak genezing van hiv en aids mogelijk Maak genezing van hiv en aids mogelijk

Wij steunen veelbelovende onderzoeken, om een doorbraak in de zoektocht naar een geneesmiddel voor hiv te forceren.

Help je mee?

 

doneer nu

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie