Zorgen om Oekraïne; vrees voor ernstige verstoring hiv-zorg

We maken ons zorgen om de veiligheid van onze partners in Oekraïne en vrezen dat essentiële diensten voor mensen met hiv ernstig verstoord zullen worden.

24 februari 2022

Aidsfonds is geschokt door de actuele ontwikkelingen in Oekraïne. We veroordelen de agressie en de militaire invasie van Rusland in Oekraïne. Deze zal verwoestende gevolgen hebben voor de bevolking.

“Ik maak me in het bijzonder grote zorgen over de veiligheid van de partners met wie we samenwerken in Oekraïne en ik vrees voor de toekomst van mensen met hiv en uit de lhbtiq-gemeenschap," zegt Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds.

Onze partners spelen een onmisbare rol bij het bereiken van mensen met hiv met informatie en essentiële gezondheidsdiensten. We vrezen dat deze diensten ernstig verstoord zullen worden, waardoor mensen met hiv en al gemarginaliseerde groepen mensen zwaar getroffen zullen worden.

"Ze verdienen vrede en alle steun. Dat zal Aidsfonds blijven bieden, ook onder hele moeilijke omstandigheden."

Foto: Francisco Anzola / CC-BY-2.0

Igor en Sacha Igor en Sacha

Help mee

Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot goede preventie, hiv-testen en behandeling. Met jouw hulp komt een wereld zonder aids dichterbij.

doneer nu

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie