Projecten

Hieronder een selectie uit onze aidsbestrijdingsprojecten. Zoek je een specifiek project? Gebruik dan de filterfunctie.

Kralen voor de toekomst

12 June 2018

Het leven in Johannesburg is niet eenvoudig, zeker niet als je hiv hebt. Daarom steunen wij een lokaal initiatief, waarbij de meest kwetsbare mensen met hiv een inkomen verdienen met het maken van kralenfiguurtjes, waaronder onze Red Ribbons.

Hiv en aids niet vergeten

12 June 2018

Met campagnes maken we het Nederlandse publiek duidelijk dat hiv en aids nog aan de orde van de dag zijn: vorig jaar overleden 1 miljoen mensen aan aids! Met lobby zorgen we ervoor dat ook de politiek zich blijft inzetten om de aidsepidemie voor eens en altijd te stoppen.

Hiv-project in Rusland

22 May 2018

Het aantal nieuwe hiv-infecties neemt wereldwijd af, maar in Oost-Europa en Centraal-Azië stijgt het alarmerend. Met Rusland voorop. De hiv-epidemie groeit er met 10% per jaar, net zo snel als tijdens de beginjaren van de epidemie in Afrika. Wij komen in actie om het tij te keren.

Swaziland: hiv-vrije generatie

14 May 2018

Heel Swaziland hiv-vrij? Op een dag is het zover. Dankzij ons baanbrekende project in Swaziland zetten we de eerste stappen naar een hiv-vrije generatie en werken we keihard aan ons ultieme doel: een wereld zonder aids.

Hulp voor de hardst getroffenen

13 May 2018

Stel, je woont in een land waar homoseksualiteit verboden is. De politie betrapt je hand in hand met je geliefde en blijft je bedreigen. Je moet je land ontvluchten. Voor een visum moet je een verplichte hiv-test doen. En dan blijkt dat je hiv hebt en dat je geen medicijnen krijgt omdat je hiv hebt.

Schoonheidswedstrijd voor jongeren met hiv

12 May 2018

Een uniek project in Oeganda. Daar wordt er jaarlijks een schoonheidswedstrijd voor jongeren met hiv georganiseerd om stigma en discriminatie tegen te gaan.

Op zoek naar kinderen met hiv

12 May 2018

In Zimbabwe wonen veel kinderen in afgelegen dorpen. Hun leven speelt zich af in en om hun eigen huis. In een kliniek komen ze nooit. Als zo’n kleintje hiv heeft, wordt dat dus niet snel opgemerkt.

Genezing door gentherapie

11 May 2018

Als je eenmaal hiv hebt, blijft het virus levenslang in je lichaam. Dit omdat het zichzelf vermenigvuldigt en gezonde cellen infecteert. Het AMC in Amsterdam gaat onderzoeken of het mogelijk is om de gezonde cellen van mensen met hiv zodanig aan te passen dat ze immuun worden voor de hiv.

Vrouwen met een droom

10 May 2018

Armoede maakt mensen kwetsbaar voor hiv, zeker in gebieden waar het virus veel voorkomt. Met voorlichting alleen zijn we er dus niet. Onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die in hun eigen inkomen voorzien, minder snel seksuele risico’s nemen en eerder zorg zoeken als dat nodig is.

Hoe schakelen we hiv uit?

09 May 2018

Nog altijd zijn we op zoek naar manieren om hiv echt te bestrijden. Een medicijn, iets waardoor we hiv écht de wereld uit kunnen helpen. Wetenschappelijk onderzoek is dan ook van enorm belang. Hoe schakelen we hiv uit?

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie