Projecten

Hieronder een selectie uit onze aidsbestrijdingsprojecten. Zoek je een specifiek project? Gebruik dan de filterfunctie.

Swaziland: hiv-vrije generatie

14 May 2018

Heel Swaziland hiv-vrij? Op een dag is het zover. Dankzij ons baanbrekende project in Swaziland zetten we de eerste stappen naar een hiv-vrije generatie en werken we keihard aan ons ultieme doel: een wereld zonder aids.

Hulp voor de hardst getroffenen

13 May 2018

Stel, je woont in een land waar homoseksualiteit verboden is. De politie betrapt je hand in hand met je geliefde en blijft je bedreigen. Je moet je land ontvluchten. Voor een visum moet je een verplichte hiv-test doen. En dan blijkt dat je hiv hebt en dat je geen medicijnen krijgt omdat je hiv hebt.

Op zoek naar kinderen met hiv

12 May 2018

In Zimbabwe wonen veel kinderen in afgelegen dorpen. Hun leven speelt zich af in en om hun eigen huis. In een kliniek komen ze nooit. Als zo’n kleintje hiv heeft, wordt dat dus niet snel opgemerkt.

Genezing door gentherapie

11 May 2018

Als je eenmaal hiv hebt, blijft het virus levenslang in je lichaam. Dit omdat het zichzelf vermenigvuldigt en gezonde cellen infecteert. Het AMC in Amsterdam gaat onderzoeken of het mogelijk is om de gezonde cellen van mensen met hiv zodanig aan te passen dat ze immuun worden voor de hiv.

Vrouwen met een droom

10 May 2018

Armoede maakt mensen kwetsbaar voor hiv, zeker in gebieden waar het virus veel voorkomt. Met voorlichting alleen zijn we er dus niet. Onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die in hun eigen inkomen voorzien, minder snel seksuele risico’s nemen en eerder zorg zoeken als dat nodig is.

Hoe schakelen we hiv uit?

09 May 2018

Nog altijd zijn we op zoek naar manieren om hiv echt te bestrijden. Een medicijn, iets waardoor we hiv écht de wereld uit kunnen helpen. Wetenschappelijk onderzoek is dan ook van enorm belang. Hoe schakelen we hiv uit?

Strijd voor betaalbare hiv-medicijnen in Oekraïne

09 May 2018

In de jaren tachtig was het hebben van hiv een doodvonnis. Vroeger of later kreeg je aids en overleed je. Gelukkig zijn er nu levensreddende medicijnen. Tenminste, als je in het juiste land woont. In Nederland bijvoorbeeld. Maar wat als je in Oekraïne woont?

Samen staan we sterker

09 May 2018

Door de aidsbestrijding ook in Nederland in de allerhoogste versnelling te zetten, willen we het einde van aids in ons eigen land realiseren. We steunen daarom ambitieuze projecten, zoals het H-team. Dit samenwerkingsverband wil het aantal nieuwe hiv-infecties in Amsterdam naar nul brengen.

Duurzame buurtaanpak

09 May 2018

Armoede en hiv zijn nauw met elkaar verweven. Daarom helpen we in de arme wijk Dato Odahe in Ethiopië kwetsbare vrouwen en mensen met hiv aan een duurzaam inkomen. Ook zorgen we ervoor dat kinderen naar school gaan en geven we voorlichting over hiv en aids.

Lobby tegen patenten op hiv-remmers

08 May 2018

Patenten van de farmaceutische industrie zorgen ervoor dat hiv-remmers voor velen onbetaalbaar zijn. Daardoor sterven er onnodig veel mensen aan aids. Dat vinden wij onacceptabel. Daarom steunt Aidsfonds een groep advocaten in India die actie voert tegen deze patenten.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie