Project: Geef buitengesloten mensen een stem

Wist je dat de mensen die het hardst getroffen worden door hiv, vaak genegeerd worden in de aidsbestrijding? Homomannen, jongeren, jonge vrouwen en meisjes, sekswerkers en transgender personen tellen in grote delen van de wereld simpelweg niet mee. Ze worden buitengesloten van goede hiv-voorlichting en zorg. Met alle gevolgen van dien. Wereldwijd treft meer dan de helft van het aantal nieuwe hiv-infecties deze buitengesloten groepen. Dit moet stoppen!

Dit project is afgelopen. Kijk hier voor een overzicht van alle projecten → 

Weten wat we met dit project hebben bereikt? Kijk hier voor de resultaten. 

Onderdeel van de oplossing

Onze aanpak: maak de mensen om wie het gaat onderdeel van de oplossing. Niet van het probleem. Josh uit Kenia bijvoorbeeld. Hij is homo. In Nederland de gewoonste zaak, maar als jonge homoman werd Josh in Nairobi met de nek aangekeken. Samen met andere mannen in dezelfde situatie richtte hij een organisatie op. Ze bieden steun aan de lokale homogemeenschap en strijden voor acceptatie van hun mensenrechten. In een vaak vijandige omgeving doen zij moedig werk.

Landen waarin dit project loopt:

  • Indonesië
  • Kenia 
  • Zimbabwe
  • Myanmar
  • Nigeria
  • Oeganda
  • Oekraïne
  • Vietnam
  • Zimbabwe 

Samen de aidsepidemie overwinnen

Hoe meer stemmen je verenigt, hoe meer de overheid gedwongen wordt naar je te luisteren. Met het project ‘Samen een sterke stem’ steunen we organisaties als die van Josh in negen landen over de wereld. We helpen hun organisaties te groeien, stimuleren samenwerking en geven hen een podium in de internationale aidsbestrijding. Met de juiste cijfers en informatie heeft hun lobbywerk meer kracht. Daarom zorgt Aidsfonds voor toegankelijke platformen en werkwijzen om slim en eenvoudig kennis uit te wisselen. Alleen zo brengen we de aidsbestrijding in een stroomversnelling. Alleen zo bereiken we het einde van aids in 2030. Samen.

 

Looptijd & budget

Project: Samen een sterke stem
Startdatum: 1-1-2016
Einddatum: 31-12-2020
Bijdrage Aidsfonds: € 41.000.000
Mogelijk gemaakt door: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer weten?
Stel je vragen over dit project aan onze collega Froukje.

 

Door stigma, discriminatie en wetgeving krijgen mensen vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Wij vinden dat iedereen recht heeft op goede zorg en medicatie. Jij toch ook?

Help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie