Project: op zoek naar kinderen met hiv

In Zimbabwe wonen veel kinderen in afgelegen dorpen. Hun leven speelt zich af in en om hun eigen huis. In een kliniek komen ze nooit. Als zo’n kleintje hiv heeft, wordt dat dus niet snel opgemerkt.

Hulpverleners op de fiets

Daarom springen onze hulpverleners op de fiets! Ze rijden naar deze dorpen, op zoek naar kinderen met hiv. Ze nemen ter plekke testen af en zorgen dat de kinderen die dat nodig hebben zo snel mogelijk hiv-medicijnen krijgen. 

Wat we doen:

  • We gaan op zoek naar minimaal 4000 kinderen met hiv die door anderen niet gevonden worden.
  • Om deze kinderen te vinden en te begeleiden, leiden we 90 mensen uit de gemeenschappen op tot gezondheidsmedewerkers. 
  • Zij testen in de dorpen duizenden kwetsbare kinderen tussen 0-9 jaar op hiv.
  • Ook nemen ze hiv-testen af bij vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. 
  • We brengen de kinderen en vrouwen die hiv hebben in contact met een kliniek in de buurt voor behandeling. We zorgen ervoor dat ze via de kliniek meteen levensreddende hiv-medicijnen krijgen.  
  • Om ervoor te zorgen dat onze aanpak duurzaam is, onderzoeken we meteen hoe we het project zó kunnen opzetten dat de lokale overheid het op termijn nationaal kan uitrollen.

 

Looptijd & budget

Project: Naar 0 kinderen met hiv in Zimbabwe
Startdatum: 1-4-2018
Einddatum: 31-12-2022
Bijdrage Aidsfonds: € 911.000
Mogelijk gemaakt door: Onze donateurs

Meer weten?
Stel je vragen over dit project aan Sabrina serne@aidsfonds.nl

Elke 5 minuten sterft een kind aan aids. Jij kunt hier iets aan doen. Met jouw donatie trainen we in Zimbabwe en andere landen gezondheidswerkers. Zij zorgen dat kinderen met hiv getest worden en medicijnen krijgen.

help mee

Red het leven van een kind. Aidsfonds. Oeganda.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie