Onderzoeksagenda hiv-genezing

Welk onderzoek moet er in Nederland gedaan worden om genezing te bereiken? Om antwoord te geven op die vraag is een gezamenlijke Nederlandse onderzoeksagenda opgesteld.

Het Nederlandse onderzoek naar hiv behoort tot de wereldtop. Maar hoe zorgen we er nou voor dat Nederlandse onderzoekers zo goed mogelijk bijdragen aan het vinden van hiv-genezing? Welke onderwerpen zijn het belangrijkst? Waar moeten zij op focussen? In de NL4Cure-onderzoeksagenda hebben onderzoekers, mensen met hiv, hiv-behandelaren en verpleegkundigen dat vastgesteld.  

 

Wat vinden mensen met hiv?

Natuurlijk is er in de onderzoeksagenda aandacht voor biomedisch onderzoek. De makers van de agenda vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we meer te weten komen over het virale reservoir. En dat onderzoekers nadenken over manieren om hiv daadwerkelijk te genezen. Maar ook voor de belangen van mensen met hiv is veel aandacht. Wat vinden zij van genezing? Wat voor gevolgen heeft genezing voor stigma? En hoe is het voor mensen met hiv om als proefpersoon mee te doen aan een onderzoek?

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie