Werkwijze subsidieaanvragen

Voor een effectieve bijdrage aan de aidsbestrijding is het belangrijk dat we uit de grote hoeveelheid subsidieaanvragen de beste projecten kiezen. Om die keuze te maken wordt Aidsfonds bijgestaan door een nationale adviescommissie, een internationale adviescommissie en een wetenschappelijke adviesraad. Met behulp van honderden internationale referenten beoordelen en selecteren zij de subsidieaanvragen voor Aidsfonds.

Procedure

Indiening van de Aanvraag

Subsidieverzoeken worden ingediend op een standaardformulier van Aidsfonds.

Referentenoordeel

Iedere aanvraag wordt in een peer review procedure beoordeeld door tenminste 2 deskundigen. De criteria waarop gescoord wordt verschillen per subsidieronde.

Wederhoor

De beoordelingen van de referenten worden geanonimiseerd voorgelegd aan de subsidieaanvrager met een verzoek om reactie.

Prioritering

De commissie of wetenschappelijke adviesraad beoordeelt de subsidieaanvraag op basis van de referentenrapporten en de wederhoren. De commissie of adviesraad prioriteert de subsidieaanvragen en brengt hierover advies uit aan de raad van bestuur.

Besluit

De raad van bestuur van Aidsfonds besluit op basis van de adviezen van de commissies en wetenschappelijke adviesraad over de honorering. De raad van bestuur kan beleidsmatige overwegingen bij zijn besluit betrekken.

Beroepsprocedure

In dit document kunt u meer lezen over onze beroepsprocedure omtrent subsidieaanvragen en -besluiten.

Beoordelingscommissies en de wetenschappelijke adviesraad

Adviescommissie Nationaal

Per subsidieronde stellen we een tijdelijke commissie samen, bestaande uit experts op het gebied van het thema van de desbetreffende ronde.

Commissie Internationaal

Per subsidieronde stellen we een tijdelijke commissie samen, bestaande uit experts op het gebied van het thema van de desbetreffende ronde.

Wetenschappelijke adviesraad

Voorzitter
prof. dr. Marcel Levi

Overige leden

prof. dr. Rob de Boer, immunoloog Universiteit Utrecht
prof. dr. Arjan Bos, klinisch psycholoog Open Universiteit, Heerlen
dr. Pepijn van Empelen, gedragswetenschapper TNO, Leiden
prof. dr. Peter Katsikis, immunoloog/viroloog Erasmus MC, Rotterdam
dr. Neeltje Kootstra, immunoloog/viroloog Amsterdam UMC - Locatie AMC
prof. dr. Mirjam Kretzschmar, theoretisch epidemioloog UMC Utrecht Julius Centrum
dr. Marc van der Valk, internist-infectioloog Amsterdam UMC - Locatie AMC
prof. dr. Annelies Verbon, internist-infectioloog Erasmus MC, Rotterdam


Secretaris
dr. Remko van Leeuwen

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie