Speelfilm Aan Niets Overleden

Vanaf 20 juli

De eerste speelfilm van Raymi Sambo, met als thema de ‘schaamtecultuur’ rond homoseksualiteit in de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap in Nederland.

 

Wat als je ernstig ziek bent en je moeder verschrikkelijk veel van je houdt? Wat als de schaamte voor jouw ziekte zo groot is dat je eigen moeder je dood verklaart? Kelvin lijdt aan aids en sindsdien dragen zijn moeder en zus een groot geheim met zich mee. De film Aan Niets Overleden toont wat schaamte en angst met moederliefde kan doen in een samenleving waar de waarheid ondraaglijker is dan de dood van je eigen zoon.

 

Naar het gelijknamige toneelstuk

Aan Niets Overleden is het filmdebuut van regisseur en acteur Raymi Sambo. Na een aantal prijswinnende korte films wilde Raymi Sambo graag zijn succesvolle theatervoorstelling ‘Aan Niets Overleden’ verfilmen. Het script is van de hand van de talentvolle schrijfster Esther Duysker. Aan Niets Overleden is een artistieke film met een ‘all black cast’. De hoofdrollen worden gespeeld door Perla Thissen, Jaike Belfor, Erwin Boschmans en Jonata Taal. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af in de Amsterdamse Bijlmermeer en heeft de ‘schaamtecultuur’ rond homoseksualiteit in de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap als thema.

 

 

Praktische informatie:

Première:

20 juli om 20:30 uur Melkweg Cinema, Amsterdam - alleen voor genodigden

Reguliere voorstellingen:

22 juli om 18:00 uur Bijlmer Parktheater, Amsterdam - gratis als je een toegangskaart hebt voor de Roze Zondag van Kwaku Summer Festival (€6,-)

23 juli om 15:30 uur RAI, Amsterdam - gratis te bezoeken in de Film Screening Room in Global Village (Hal 5), inclusief nagesprek

23 juli om 19:30 uur, De Balie, Amsterdam

24 juli om 20:30 uur Melkweg Cinema, Amsterdam - voor €8,50 kun je je tickets reserveren.

25 juli om 19:00 uur Melkweg Cinema, Amsterdam - voor €8,50 kun je je tickets reserveren.

27 juli om 19:30 en 21:00 uur, De Balie, Amsterdam

1 augustus om 21:30 uur, Mercatorplein, Amsterdam, gratis te bekijken in de openluchtbioscoop

2 augustus om 21:30 uur, Mercatorplein, Amsterdam, gratis te bekijken in de openluchtbioscoop

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie