PrEP TALK gemist? Kijk het debat hier terug

Eindelijk is er sinds het begin van de aidsepidemie, 30 jaar geleden, een nieuw middel om hiv-infecties te voorkomen: PrEP. Deze preventiemethode bestaat uit het slikken van een pil, dagelijks of rondom de seks. PrEP biedt een zeer goede bescherming tegen hiv als de pillen volgens voorschrift worden ingenomen. Volgens experts kan PrEP helpen om de 1000 hiv-infecties die er elk jaar nog zijn in Nederland, drastisch terug te brengen.

Maar is PrEP ook iets voor jou? Voor wie is PrEP eigenlijk geschikt? Wat zijn de voor- en de nadelen van PrEP? Wat is onder mensen die risico lopen op hiv, de mening over de hiv-preventiepil? En niet onbelangrijk: wat vindt de politiek ervan?

Vrijdagavond 30 september jl. was er een debat over PrEP, onder de leiding van Femke Halsema. Met de Tweede Kamerleden, Pia Dijkstra (D66) en Linda Voortman (GroenLinks) ging ze in gesprek over de wenselijkheid van het laagdrempelig beschikbaar stellen van PrEP in Nederland. Verder de scherpzinnige columns van Linda Duits (Universiteit Utrecht) en Laurens Buijs (UvA).

PrEP TALK was live te volgen en kun je hier terugkijken (begint vanaf 03:18).

PrEP: (n)iets voor jou? PrEP TALK door Aidsfonds bij De Balie

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie