Wat kan je doen op Wereld Aids Dag?

Op 1 december is het Wereld Aids Dag

Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties. Kom jij ook?

Woensdag 30 november | Nieuwe campagne Aidsfonds

Er gaan nu drie keer zoveel mensen dood aan aids als in 1990, toch denken de meeste Nederlanders ten onrechte dat de epidemie over zijn hoogtepunt heen is. Met onze nieuwe campagne 'Het virus dreigt te winnen' proberen we dat te veranderen. Want als we de aidsbestrijding niet nú in de hoogste versnelling zetten, blijft de epidemie voortwoekeren. De campagne wordt de avond voor Wereld Aids Dag afgetrapt met een projectie op filmmuseum EYE aan het IJ in Amsterdam. Vanaf donderdag 1 december luiden we de noodklok op verschillende plekken in het land, en op radio en tv.

Donderdag 1 december | Onthulling aidsmonument

In Amsterdam wordt op Wereld Aids Dag het eerste aidsmonument van Nederland onthuld. Het aidsmonument is vanaf donderdag te bewonderen aan het IJ, tussen het Centraal Station en het Muziekgebouw. Het monument stelt een groot telraam voor dat aftelt naar een wereld zonder aids en is mede dankzij steun van Aidsfonds tot stand gekomen.

28 november tot 4 december | Sneltesten op hiv

In de week rondom Wereld Aids Dag wordt de Hiv-testweek gehouden. Mensen in Amsterdam kunnen terecht bij de GGD of het ziekenhuis voor een anonieme snel-test op hiv en voorlichting. In deze week is een Meet & Greet met de acteurs van No Socks, No Shoes. Deze soap wordt uitgezonden op de regionale Amsterdamse zender SALTO TV. In de serie wordt het onderwerp hiv en testen op hiv in de hiv-testweek aan de orde gesteld. Tijdens de Meet & Greet op 2 december kunnen mensen zich ook gratis laten testen, zoals ook de acteurs dat zullen doen.

Donderdag 1 december | Lovedance

Traditiegetrouw barst in de nacht van Wereld Aids Dag in het Amsterdamse Paradiso het grote dansfestijn Lovedance los om geld in te zamelen voor het Aids Fonds. Een uitbundig feest met DJ's, live muziek, extravagante acts, mode en uitdagend entertainment. Oh la la! Van de krochten in de kelder tot op het hoogste balkon buitelen publiek, DJ's en artiesten van (inter)nationale allure over elkaar heen. Ga naar www.lovedance.nl voor meer informatie en kaarten.

Donderdag 1 december | Nationaal Congres Soa* Hiv * Seks: Speed up!

Jaarlijks komen ruim 500 professionals samen op Wereld Aids Dag, o.a. verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, artsen werkzaam binnen de publieke gezondheidszorg, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars .Het thema dit jaar is: "Speed up!" Uiteraard staat het delen van kennis en de nieuwste ontwikkelingen centraal. 

Vrijdag 25 november tot donderdag 1 december | Wereld Aids Dag in Rotterdam

Ook Rotterdam staat dit jaar weer stil bij Wereld Aids Dag met diverse activiteiten en acties in de stad. 

Rond Wereld Aids Dag | Studenten van 8 faculteiten in actie

Ook dit jaar trekken de ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland er weer op uit om geld op te halen voor de aidsbestrijding en studenten bewust te maken van hiv, aids en soa's. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opduiken in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie