Wereld aids dag 2018

Op zaterdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Overal ter wereld wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen hiv en aids. Want aids is nog lang niet over. In Nederland zijn er vele initiatieven rond Wereld Aids Dag. Aidsfonds heeft zelf een  liefdescampagne gestart met een spectaculair event op het Leidseplein georganiseerd. Kom jij ook?

26 november 2018

Start Campagne

In de week van Wereld Aids Dag start het vervolg op onze liefdescampagne. Alle liefdes zijn even bijzonder en moeten beschermd worden tegen de gevolgen van hiv en aids. Aidsfonds staat voor de liefde en heeft daarom de Universele Verklaring van de Liefde opgesteld. Voor de liefde en tegen discriminatie, uitsluiting en conservatisme.

Op zaterdag 1 december is er op het Leidseplein van 11:00 tot 16:00 een gigantisch hart te vinden waarmee je op de foto kan. En je kan hier de Universele Verklaring van de Liefde tekenen. Kom ook! We zien je graag op het Leidseplein. 

In veel landen wordt de liefde bedreigd. Spreek je uit tegen dit onrecht, want alle liefdes verdienen bescherming. Teken daarom nu de Universele Verklaring van de Liefde.

teken nu

 

Transformer in Paradiso (voorheen Lovedance)

Kom op zaterdag 1 december naar Transformer in Paradiso. Tijdens dit feest wordt geld ingezameld voor Aidsfonds. Hosts DJ Joost van Bellen en Zubrowka International hebben een mooie line-up bij elkaar gebracht. Het feest is verdeeld over drie zalen, verwacht lekkere muziek, elastische dansers, vlijmscherpe acts en nog veel meer. Tickets vind je hier

Hiv testweek

Laat je gratis en snel anoniem testen op hiv. Van 27 november tot 1 december kan je je op verschillende locaties in Amsterdam laten testen op hiv. Het is van belang dat hiv-infecties op tijd worden ontdekt en behandeld. Een succesvolle behandeling geeft mensen een uitstekende levensverwachting en zorgt ervoor dat het virus niet doorgegeven kan worden. Laat je hier testen. 

HIV Ontmoetingsborrel Rotterdam

Op vrijdag 30 november wordt er speciaal voor Wereld Aids Dag een themaborrel georganiseerd voor mensen met hiv. Deze avond wordt georganiseerd door vrijwilligers in samenwerking met Stichting Hiv Portaal Rotterdam. In een ontspannen sfeer kun je ervaringen uitwisselen, netwerken en nieuwe vrienden maken. Wil je hier voor het eerst heen gaan? Er lopen vrijwilligers rond in een rood T-shirt die ervoor zorgen dat je altijd met iemand een praatje kunt maken. Het eerste drankje wordt voor je betaald! Meer informatie vind je hier

Wereld Aids Dag Limburg

In de dagen rond Wereld Aids Dag zijn in verschillende steden in Limburg activiteiten georganiseerd. Van 26 november tot 2 december is de fototentoonstelling ‘THE STIGMA PROJECT’ te bewonderen op plein 1992 in Maastricht. In Venlo is op 2 december de ontbijtbios roze zaterdag georganiseerd. Zo zijn er nog veel meer inspirerende activiteiten die je hier kan vinden. 

(BALR.) red

Het kledingmerk BALR. heeft een exclusieve collectie rode kledingstukken ontworpen in samenwerking met (RED). Als je hier iets van aanschaft help je (RED) met de strijd tegen aids. 25% van je aankoop gaat rechtstreeks naar (RED), die mensen helpen in Ghana, Lesotho, Rwanda, Zuid Afrika, Swaziland, Tanzania, Kenia en Zambia. Deze speciale collectie heeft het motto: Your actions. Your voice. Your choice.  

VIVA Glam Lipstick

Een heel jaar lang gaat 100% van de opbrengst van de VIVA Glam Lipstick naar het MAC Aids Fund. Dit fonds houdt zich wereldwijd bezig met mensen met hiv/aids. Zij helpen door middel van educatieve programma’s. Bekijk hier de lipsticks.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie