Nationale Postcode Loterij

Aidsfonds kan al jaren rekenen op de steun van de Nationale Postcode Loterij. Hierdoor kunnen we wereldwijd heel veel mensen helpen die zijn getroffen door hiv en aids. We zijn de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers heel dankbaar voor hun bijdrage aan een wereld zonder aids. 

Aidsfonds wordt sinds 2001 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Aidsfonds van de loterij 40,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Hiv-vrije generatie in eSwatini

Op een dag is het zover. Dankzij ons baanbrekende project in eSwatini (voormalig Swaziland) zetten we de eerste stappen naar een hiv-vrije generatie. Het aantal nieuwe hiv-infecties is sinds 2011 in eSwatini bijna gehalveerd. Het aantal mensen op hiv-behandeling met een onderdrukt virus is verdubbeld. Dit is hét bewijs dat het uitbreiden van behandeling van hiv leidt tot minder hiv-infecties. Door vrijwel iedereen in het land te testen en zo nodig te behandelen wilde Aidsfonds een doorbraak realiseren in het voorkomen van hiv-infecties. 

Het succes in eSwatini is bereikt door een unieke samenwerking tussen onder meer de overheid van eSwatini , netwerken van mensen met hiv, wetenschappers, lokale en internationale NGO's. Aidsfonds was samen met Clinton Health Acces Initiative en Nationale Postcode Loterij initiatiefnemer van dit project. Lees meer over dit project. 

Online platform in Rusland en Centraal-Azië 

In Rusland en omringende landen loopt de hiv-zorg en aidsbestrijding ver achter op andere regio’s. In Rusland steeg het aantal nieuwe hiv-infecties tussen 2010 en 2017 met 35%!  Daarom ontwikkelen wij nu in de regio zelf een innovatief project. Hiermee bereiken we 150.000 homomannen en sekswerkers in Kirgizië, Oekraïne en Rusland en geven hen toegang tot hiv-preventie, -testen en -zorg. En dat is hard nodig, want onder aanvoering van de conservatieve Russische overheid stijgt de homohaat in de regio sterk. Mannen die seks hebben met mannen worden overal gediscrimineerd en uitgesloten van medische zorg. Lees meer over dit project. 

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Deelnemers steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie