Nationale Postcode Loterij

Aidsfonds kan al jaren rekenen op de steun van de Nationale Postcode Loterij. Hierdoor kunnen we wereldwijd heel veel mensen helpen die zijn getroffen door hiv en aids. We zijn de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers heel dankbaar voor hun bijdrage aan een wereld zonder aids. 

Aidsfonds kan sinds 2001 rekenen op steun van de Nationale Postcode Loterij. In de afgelopen vijf jaar ontving Aidsfonds 13,3 miljoen euro voor de aidsbestrijding dankzij de spelers van de Nationale Postcode Loterij. We zijn de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers heel dankbaar voor hun bijdrage aan een wereld zonder aids!

Naast een vaste jaarlijkse bijdrage ontving Aidsfonds van de loterij in de ook steun voor bijzondere projecten. Twee voorbeelden:

 

Het tij keren in Oost-Europa en Centraal Azië

In Oost-Europa en Centraal Azië, inclusief Rusland, stijgt het aantal nieuwe hiv-infecties gemiddeld met 10% per jaar. Tienduizenden mensen overlijden er jaarlijks aan de gevolgen van aids. Niet omdat er geen hiv-medicijnen zijn, maar omdat ze uitgesloten worden van hiv-zorg. Omdat iedereen recht heeft op goede zorg, steunt de Nationale Postcode Loterij het werk van Aidsfonds in de regio. We kregen geld voor twee projecten waarmee we kwetsbare groepen, zoals homomannen, sekswerkers en mensen die drugs gebruiken konden bereiken. Samen met onze partners gaven we (online) voorlichting, zorgden we dat mensen met hiv medicijnen krijgen en steunen we dappere activisten in hun strijd voor gelijke rechten voor de meest kwetsbare groepen.


Hiv-vrije generatie in eSwatini

Op een dag is het zover. Dankzij ons baanbrekende project in eSwatini (voorheen Swaziland) hebben we de eerste stappen naar een hiv-vrije generatie gezet. Het aantal nieuwe hiv-infecties is sinds het MAXART project 2011 in eSwatini sterk gedaald. Mede dankzij spelers van de loterij konden we bijna iedereen in eSwatini testen op hiv en ervoor zorgen dat ze bij een positieve test hiv-remmers kregen. eSwatini hoort in 2023 nog steeds bij de landen die voorop lopen in de aidsbestrijding.

Over de Nationale Postcode Loterij   

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Aidsfonds en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.  

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie