Hoe kankeronderzoek de zoektocht naar hiv-genezing helpt

20 september 2018

Timothy Brown genas van hiv en kanker dankzij een zeer riskante stamceltransplantatie en werd daardoor het levende bewijs dat hiv-genezing mogelijk is.

Remembering our colleagues on Flight MH17

17 juli 2018

Vandaag is het vier jaar geleden dat twee van onze dierbare collega's omkwamen in vlucht MH17. Aidsfonds medewerker Martine hoorde het nieuws in Australië, waar ze wachtte op haar collega en naamgenote met wie ze samen naar een congres zou gaan.

Louise's blog: AIDS 2018, hoe kunnen we aids ooit stoppen?

3 juli 2018

De grootste aidsconferentie in de wereld, AIDS 2018, komt deze maand naar Amsterdam. Ik kijk uit naar de conferentie, maar wel met gemengde gevoelens. Aan de ene kant is er zeer veel bereikt in de strijd tegen aids.

Louise's blog: Aids in Rusland, 80 doden per dag

6 mei 2018

Volgens de meest recente cijfers van UNAIDS is Rusland het derde land in de wereld met de meeste nieuwe hiv-infecties, na Zuid-Afrika en Nigeria. Het aantal nieuwe hiv-infecties in de regio Oost-Europa/Centraal Azië stijgt het meest schrikbarend in Rusland.

Annah: "Ik vroeg mijn vriend om geld voor abortus, maar hij weigerde"

16 april 2018

Toen ik de vader van mijn eerste kind ontmoette was ik jong en ambitieus. Ik was niet zeker of deze relatie wel stand zou houden. Tot mijn vriend me ineens in november vertelde dat het condoom een keer was gescheurd.

Kelvin: Politieke chaos en hiv

14 april 2018

Leven met hiv betekent dat je iedere dag hiv-remmers moet slikken. Zo blijf je gezond en kun je het virus niet doorgeven. Maar wat als je door politieke onrust je medicijnen niet kunt krijgen? Kelvin (28) uit Zimbabwe weet daar alles van.

Barbara: “Van mijn zesde tot mijn elfde ben ik seksueel misbruikt door mijn ooms.”

11 april 2018

Hi! Mijn naam is Barbara Kemigisa, ik ben een 29-jarige vrouw uit Oeganda. En ik ben hiv-positief. Ik heb veel dingen meegemaakt, waar veel jongeren in mijn omgeving ook tegenaan lopen. Van mijn zesde tot mijn elfde ben ik seksueel misbruikt door mijn ooms.

Wilber: “Praten over seks, dat doe je hier niet”

6 april 2018

Mijn naam is Wilber Kakaire en ik ben geboren in het Jinja-district in oost-Oeganda. Grappig genoeg is dit niet in mijn paspoort te lezen, want daar staat door een vergissing dat ik jarig ben op 5 mei.

Annah: 'Hoe kon het zo fout gaan, vroeg ik me af'

4 april 2018

Zodra ik erachter kwam dat ik zwanger was, bleek ik ook hiv te hebben. Ik herinner het me als de dag van gisteren: ik zat in de wachtkamer bij de kliniek te wachten tot het mijn beurt was. De woorden van de consulent echoën nog steeds in mijn hoofd.

Kelvin! Onze Life Reporter in Zimbabwe

1 april 2018

Mijn naam is Kelvin Makura, ik ben een 27-jarige jongen uit Zimbabwe en ik leef met hiv. Dit is mijn verhaal over mijn leven in deze harde wereld van discriminatie, armoede en ongelijkheid. Ik ben sinds mijn geboorte niet alleen hiv-positief, ik heb ook een handicap: oestiogenesis imperfecta.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie