Stille ramp dreigt: meer aids in Afrika door corona

12 mei 2020

UNAIDS waarschuwt voor 500.000 meer sterfgevallen door aids in Afrika als gevolg van de coronacrisis. Nederland moet voortbouwen op zijn voortrekkersrol in de aidsbestrijding en investeren in een inclusieve gezondheidszorg in Afrika, schrijft Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen.

Hoe kankeronderzoek de zoektocht naar hiv-genezing helpt

20 september 2018

Timothy Brown genas van hiv en kanker dankzij een zeer riskante stamceltransplantatie en werd daardoor het levende bewijs dat hiv-genezing mogelijk is.

Mark: De Nederlandse pragmatische aanpak kan het verschil maken

22 juli 2018

Deze week is de internationale aidsconferentie AIDS2018 na 26 jaar terug naar Amsterdam. Sinds de jaren ‘90 is het gezicht van epidemie sterk veranderd, maar ook nu kan de Nederlandse pragmatische aanpak het verschil maken.

Remembering our colleagues on Flight MH17

17 juli 2018

Vandaag is het vier jaar geleden dat twee van onze dierbare collega's omkwamen in vlucht MH17. Aidsfonds medewerker Martine hoorde het nieuws in Australië, waar ze wachtte op haar collega en naamgenote met wie ze samen naar een congres zou gaan.

AIDS 2018: hoe kunnen we aids ooit stoppen?

3 juli 2018

De grootste aidsconferentie in de wereld, AIDS 2018, komt deze maand naar Amsterdam. Ik kijk uit naar de conferentie, maar wel met gemengde gevoelens. Aan de ene kant is er zeer veel bereikt in de strijd tegen aids.

Aids in Rusland, 80 doden per dag

6 mei 2018

Volgens de meest recente cijfers van UNAIDS is Rusland het derde land in de wereld met de meeste nieuwe hiv-infecties, na Zuid-Afrika en Nigeria. Het aantal nieuwe hiv-infecties in de regio Oost-Europa/Centraal Azië stijgt het meest schrikbarend in Rusland.

Een vaccin tegen haat

3 mei 2018

Het is 2005. Ik sta in een kliniek in Oekraïne. Voor het eerst zie ik met eigen ogen wat ik al lang weet. Veel mensen met hiv krijgen geen behandeling. En sterven aan dit ellendige virus. En dat terwijl medicijnen beschikbaar zijn.

Annah: "Ik vroeg mijn vriend om geld voor abortus, maar hij weigerde"

16 april 2018

Toen ik de vader van mijn eerste kind ontmoette was ik jong en ambitieus. Ik was niet zeker of deze relatie wel stand zou houden. Tot mijn vriend me ineens in november vertelde dat het condoom een keer was gescheurd.

Kelvin: Politieke chaos en hiv

14 april 2018

Leven met hiv betekent dat je iedere dag hiv-remmers moet slikken. Zo blijf je gezond en kun je het virus niet doorgeven. Maar wat als je door politieke onrust je medicijnen niet kunt krijgen? Kelvin (28) uit Zimbabwe weet daar alles van.

Barbara: “Van mijn zesde tot mijn elfde ben ik seksueel misbruikt door mijn ooms.”

11 april 2018

Hi! Mijn naam is Barbara Kemigisa, ik ben een 29-jarige vrouw uit Oeganda. En ik ben hiv-positief. Ik heb veel dingen meegemaakt, waar veel jongeren in mijn omgeving ook tegenaan lopen. Van mijn zesde tot mijn elfde ben ik seksueel misbruikt door mijn ooms.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie