Expo: Heeft oma je gekust?

Marike de Meij, fotograaf en OLVG-huisarts toont aan de hand van een serie portretten de (on)zichtbaarheid van hiv in onze maatschappij. De expositie is van 25 juli t/m 23 augustus te bezoeken in OLVG locaties Oost en West.

24 juli 2019

Remember the past, create the future. 

In de afgelopen decennia zijn er voor mensen met hiv enorme successen geboekt. De mysterieuze ziekte – in de jaren 80 en 90 gevreesd – is verworden tot een chronisch aandoening waarmee je oud kunt worden, relaties kunt aangaan, kinderen kunt krijgen en in de zorg kunt werken. Dankzij de huidige medicijnen is het virus, bij trouw gebruik, niet meer detecteerbaar. Waardoor overdracht niet meer mogelijk is.

 

Maar het stigma blijft. 

Veel mensen met hiv ervaren nog altijd een enorme barrière om open te kunnen zijn over hun hiv-status. Kleinkinderen wordt na bezoek aan oma gevraagd of zij hun heeft gekust, medewerkers trekken in het ziekenhuis nog steeds twee paar handschoenen aan bij bloedprikken en een leuke relatie krijgen is voor sommige mensen niet gemakkelijk.

Met haar portrettenreeks houdt Marike de Meij de kijker een spiegel voor. Op de foto’s zien we mooie en op het oog gezonde mensen. Mensen met hiv, mensen zonder hiv, mensen die zorgen voor anderen met hiv. Het verschil kun je niet zien en dat is ook niet nodig. Niet detecteerbaar = Niet overdraagbaar. N=N. Remember the past, create the future.

Opening

Op donderdag 25 juli wordt de expositie geopend. Iedereen is welkom, aanmelding is niet nodig.

Locatie: OLVG, locatie Oost, in de gang naar de kapel

Programma:

16.45 uur         inloop

17.00 uur         opening door Maurice van den Bosch (voorzitter raad van bestuur OLVG) en een woord van Kees Brinkman (internist)

Aansluitend     borrel

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie