Tentoonstelling KAYELITSHA BONTEHEUVEL

17 juli t/m 31 augustus

Een tentoonstelling van Ciska de Hartogh over aids in Afrika.

 

In Arti et Amicitiae toont beeldend Kunstenaar Ciska de Hartogh met de expositie KAYELITSHA BONTEHEUVEL  een overzicht van foto's, films, schilderijen en projecten waarmee zij getuigt van haar decennialange betrokkenheid bij de strijd tegen aids in Afrika.

Film Please Hug Me

De film Please Hug Me toont het baanbrekende werk van het Rode Kruis Kinderziekenhuis in Kaapstad waar in 1995 één van de meest succesvolle aidsprogramma’s ter wereld werd opgezet. Het filmisch verslag toont hoe, door de samenwerking tussen ziekenhuis,artsen en de gemeenschap, een effectief aidsbestrijdingsproject is ontstaan waarmee daadwerkelijk mensenlevens gered worden.

Film Thandeka in Kayelitsha Bonteheuvel

De film Thandeka in Kayelitsha Bonteheuvel, is een filmisch portret van Thandeka Zulu, een met alleenstaande moeder met hiv van drie kinderen. Ze leeft in de krottenwijk Overview Heights van het township Kayelitsha Bonteheuvel bij Kaapstad. De film toont haar ontroerende verhaal. 

Film Arms Around You Internet Competition

De Film Arms Around You Internet Competition verbeeldt het succesvolle competitie-project tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse scholieren die via internet de discussie aangaan over hoe aids voorgoed verdwijnen kan. In groepsverband, via internet en live satellietverbinding, wisselen de jongeren ideeën uit en worden zo actief betrokken bij de strijd tegen hiv en aids wereldwijd en in Afrika in het bijzonder.

Foto-expositie Kayelitsha

In Arti's Art Project Space is ook de foto expositie Kayelitsha te zien. Deze geeft de erbarmelijke leefomstandigheden in de townships en sloppenwijken rond Kaapstad weer. Haar herinneringen aan deze sloppenwijken als humanitaire hulpverlener hebben Ciska geïnspireerd de krotwoningen ook te schilderen op plastic bouwzeilen. De afgebladderde schilderingen zijn een metafoor voor de gammele constructies van de krotwoningen en de schrijnende instabiele leefomstandigheden rond Kaapstad. De schilderijen zijn te zien in Arti's Front Gallery.

Praktische informatie:

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 12:00 - 17:00 uur

Gratis toegang

Extra activiteiten:

Op 25 juli om 21.00 uur en 1 augustus om 15.30 uur geeft Ciska de Hartogh een lezing over de films.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie