I will speak, I will speak!

22 juli t/m 2 augustus

Bekijk films, foto’s en verhalen van mensen met hiv en aids in de Beurs van Berlage

 

Atlas2018 bezocht 6 continenten voor het portretteren van tieners, vrachtwagenchauffeurs en sekswerkers, homomannen, transgenders, kinderen, long term survivors, en vele anderen om het beeld voor zichzelf te laten spreken.

Meer informatie

Praktische informatie

De tentoonstelling is van 23 juli t/m 2 augustus gratis te bezoeken tussen 10:00 uur en 21:00 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Speciale evenementen

‘The most positive picture of the year’ opening van “I will speak, I will speak!”

22 juli 14.00 – 14.30 uur, de Dam in Amsterdam

Mensen met hiv uit Nederland en de hele wereld gaan op de Dam op de foto voor The most positive picture of the year, genomen door onze fotografen Erik Smits en Marjolein Annegarn. Zo verwelkomt Amsterdam de bezoekers van de Wereld Aids Conferentie. Daarna gaat men achter de doedelzakspeler Eric Windhorst aan naar de Beurs van Berlage voor de opening van de expositie “I will speak, I will speak!”

Meer informatie

 

Talkshow Let’s speak, let’s speak! door Atlas2018

26 juli 15.00 uur, Beurs van Berlage. Toegang gratis.

Deze talkshow in het midden van de expositie “I will speak, I will speak!” brengt mensen met hiv uit de hele wereld samen. Gesprek met jong en oud over de impact van hiv op ons leven. Met o.a. Edwin Cameron (Justice of the Constitutional Court of South Africa) en Lyle Muns (student, sekswerker en activist uit Nederland).

 

Documentaire vertoningen

“I will speak, I will speak!” (2018, 53 min)  23 juli t/m 1 aug. dagelijks om 20.00 uur

De nieuwe documentaire van regisseur Willem Aerts en verhalenverteller Erwin Kokkelkoren. De vijf hoofdrolspelers uit vijf werelddelen openen zonder aarzelen hun huis en hun hart. De verschillen in hun leven met hiv blijken enorm.

De Tijd Daarna (2013, 53 min) 23 juli t/m 2 aug. dagelijks 15.00 uur. (behalve 24 juli)

Een documentaire over vijf mannen en vrouwen die samen de geschiedenis van dertig jaar hiv en aids in Nederland zichtbaar maken. Film van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren.

Last man standing (2016, 66 min) 23 juli t/m 2 aug. dagelijks 16.00 uur. (behalve 24 juli)

Een film van Erin Brethauer en  Tin Hussin over 8 mannen uit Bay Area (San Francisco) die het geluk hadden om aids te overleven.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie