Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Over hiv en aids  >  

Leven met hiv

De levensverwachting van mensen met hiv komt steeds meer in de buurt van die van mensen zonder hiv. Als je wordt behandeld en je bent verder gezond, kun je normaal functioneren in de maatschappij.

In het begin, als je net weet dat je hiv hebt, zul je moeten wennen aan het idee en alles dat erbij komt kijken. Er komt veel op je af. Hiv is een infectie die nog altijd bij grote delen van de maatschappij beladen is: dat komt door het hiv-stigma.

Veel mensen zijn bang voor mensen met hiv in plaats van voor hiv. Je kunt bij diverse instanties informatie vinden en steun krijgen. Na verloop van tijd vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. En als je hiv-behandeling langere tijd goed aanslaat, zul je meer rust vinden. Je laat je leven niet meer door hiv leiden maar leidt je leven rondom hiv.

Bij veranderingen in je levens- of gezondheidssituatie kunnen weer nieuwe vragen ontstaan. Ook dan kun je aankloppen bij je behandelaar of diverse instanties.

De volgende vragen spelen vaak: