Aidsfonds ontvangt 2,25 miljoen euro dankzij deelnemers Nationale Postcode Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij mocht Aidsfonds 2,25 miljoen euro in ontvangst nemen. Met dit prachtige bedrag kunnen we het verschil maken, juist op de plekken waar het slecht gaat met de aidsbestrijding.

 

5 maart 2019

Maandag reikte de Postcode Loterij in Theater Carré in totaal 370,6 miljoen euro uit aan goede doelen. De loterij verdeelt jaarlijks de helft van hun opbrengst. 

 

Meer dan welkom

De schenking van de Postcode Loterij is meer dan welkom. Terwijl in Nederland hiv al lang geen doodsbedreiging meer hoeft te zijn, gingen het afgelopen jaar elders in de wereld bijna 1 miljoen mensen dood aan aids. 15 miljoen mensen met hiv wereldwijd hebben nog geen toegang tot levensreddende medicijnen, en in 2018 nam in meer dan 50 landen het aantal nieuwe hiv-infecties toe. 

Impact maken

Met de bijdrage van de loterij kunnen we écht impact maken op de plekken waar onze hulp het hardst nodig is. Daar waar conservatisme de liefde bedreigd en mensen worden uitgesloten van hiv-voorlichting en -zorg. We zijn de loterij en alle deelnemers dan ook enorm dankbaar.

 

Accepteer a.j.b. de Advertentie en social media cookies om inhoud van Instagram te bekijken.Wijzig voorkeuren
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie