Dit is er te doen rond Wereldaidsdag

Op zondag 1 december is het Wereldaidsdag. Overal ter wereld wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen hiv en aids. Want aids is nog lang niet over. Ook in Nederland zijn er veel evenementen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Onthulling nieuwe Aidsfonds-campagne

Op Wereldaidsdag starten we onze jaarlijkse campagne weer. Zoals voorgaande jaren is de kans groot dat je op straat een van de abri's tegenkomt uit de serie "Stop Aids. Uit liefde voor alle Liefdes". Daarnaast vindt er op zondag 1 december rond 13.00 uur een speciale actie plaats op het Beursplein (tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf). Wat er precies gebeurt en is te zien blijft nog even geheim, maar het is absoluut de moeite waard om even langs te komen. Kom je ook?

Zondag 1 december, Beursplein Amsterdam. 

Transformer

Na 4 succesvolle edities op Milkshake Festival en een loeispannende avond vorig jaar, zetten DJ Joost van Bellen en Zubrowka International weer  een dampende Transformer neer in Paradiso. Natuurlijk zijn de Begging Babes tijdens deze Wereldaidsnacht van de partij om geld op te halen voor Aidsfonds. 
Transformer is de opvolger van Lovedance.

Zaterdag 30 november, Paradiso Amsterdam Meer info en tickets

The Power of Love 

Ieder jaar wordt er rond Wereld Aids Dag 'The Power of Love' georganiseerd in theater Carré in Amsterdam. The Power of Love is een inspirerende bijeenkomst voor mensen die leven met hiv in Nederland. Zo spreken er mannen en vrouwen die vertellen over hun leven met hiv, komen er onderzoekers en hiv-behandelaars aan het woord en wordt er een update gegeven over onderzoeken naar hiv-genezing. 

Zaterdag 30 november, Carré in Amsterdam |Tickets reserveren

Wereldaidsdag Theateractie

Van 26 november tot en met zondag 1 december halen uiteenlopende theatervoorstellingen en musicals weer geld op voor het Aidsfonds. Bezoek jij een van de hierna genoemde voorstellingen? Hou dan je portemonnee bij de hand en doe een donatie aan Aidsfonds! Alvast heel erg bedankt en een fijne voorstelling!

Deelnemende voorstellingen zijn: Lazarus, Anastasia, Mama Mia, Soldaat van Oranje, Showponies 2, 't Schaep met de 5 poten en Tineke Schouten. 

26 november t/m 1 december, heel Nederland 

Drag Jukebox

27 club in Den Haag organiseert zondag 24 november een speciale avond voor de aidsbestrijding. Met de Drag Jukebox wordt er geld opgehaald voor Aidsfonds. Bezoekers kiezen een liedje en dat wordt vervolgens opgedragen door Nina Rich, Helena Mirrix en Loli Popperzz. 

Zondag 24 november, vanaf 17.00 uur, 27 Club Den Haag

Expositie in Stadhuis Den Haag

Van maandag 18 november tot zaterdag 7 december staat er in het Atrium van het Stadhuis Den Haag, Spui 70, een tentoonstelling over hiv en aids. De tentoonstelling toont foto’s, posters en krantenknipsels over de geschiedenis van hiv en aids vanaf de jaren 80. Ook geeft de tentoonstelling inzicht in taboes en stigma en of een  toekomst zonder nieuwe hiv-infecties mogelijk is.

18 november t/m 7 december, Atrium Stadhuis Den Haag 

Rapido

Het feest Rapido - met veel ontblote mannelijke bovenlijven - viert op 1 december zijn 15e verjaardag. Omdat het jubileumfeest valt op Wereld Aids Dag wordt er deze editie geld opgehaald voor het Aidsfonds. 

Zondag 1 december, Paradiso Amsterdam | Tickets bestellen

Amsterdam Gay Men's Chorus

Het Amsterdam Gay Men's Chorus geeft zaterdag 14 december een benefietvoorstelling in het Polanentheater in Amsterdam. Tijdens deze muzikale avond wordt er geld opgehaald voor Aidsfonds. Kaarten gaan binnenkort in de verkoop. 

Zaterdag 14 december, Polanentheater Amsterdam Tickets bestellen

 

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie