Duizenden Oekraïners ontvangen hulp dankzij donateurs noodfonds

Dankzij giften van donateurs aan ons noodfonds heeft Aidsfonds tot nu toe ruim 15.000 Oekraïners met hiv hulp kunnen bieden. Zowel in het land zelf, als in de omringende landen waar mensen op de vlucht naartoe trekken, komen we in actie. 

1 juli 2022

Oekraïne is een van de landen met de grootste hiv-epidemieën van Europa. Voor de oorlog leefden er in Oekraïne zo’n 260.000 mensen met hiv. Door de bombardementen slaan mensen noodgedwongen op de vlucht. Ze kunnen alleen het hoognodige meenemen. Veel mensen met hiv die zijn gevlucht hadden hierdoor maar een kleine voorraad hiv-medicijnen bij zich. Maar aan nieuwe medicijnen komen is soms onmogelijk. In oorlogsgebieden is het moeilijk om de medicijnen bij mensen met hiv te krijgen. En ook in veiligere regio's is het voor gevluchte mensen met hiv soms moeilijk om aan zorg te komen. 

Noodfonds helpt

Om mensen met hiv in Oekraïne - of die naar andere landen zijn gevlucht - te helpen, is Aidsfonds een noodfonds gestart. Dankzij de steun van donateurs aan dit noodfonds hebben we duizenden mensen in Oekraïne en de omringende landen kunnen helpen. Het noodfonds zorgt er tot nu toe onder andere voor dat: 

  • 6000 mensen medische zorg en hiv-medicijnen ontvangen
  • 120 vrouwen en kinderen de oorlogsgebieden konden ontvluchten, die daar zelf geen geld of vervoer voor hebben
  • meer dan 2000 mensen eten en onderdak krijgen


Ons werk zit er nog niet op

In totaal helpen we nu meer dan 15.0000 mensen en dat getal neemt alleen maar toe. Want net als voordat de oorlog uitbrak, zullen we ons blijven inzetten voor mensen met hiv in Oekraïne. En dankzij onze dappere collega's aan het front en donateurs is dat ook mogelijk.

Stop aids en red levens

Mensen met hiv, in Oekraïne of op de vlucht, hebben jouw hulp dringend nodig. Hun leven hangt af van medicijnen, maar velen zitten nu zonder. 260.000 mensen zijn afhankelijk van hun hiv-medicijnen. Daarom heeft Aidsfonds een noodfonds opgezet. Help jij mee?

ja ik help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie