Hiv/aids-conferenties virtueel van start

De internationale aidsconferentie AIDS 2020 is in volle gang, en ook de conferentie HIV2020 is van start - beide volledig virtueel. Voor geïnteresseerden is er vrije toegang tot veel sessies, maar ook online filmvertoningen en optredens van over de hele wereld, zoals de indrukwekkende documentaire 5B.

7 juli 2020

Elke twee jaar komen aidsexperts, activisten, wetenschappers en beroemdheden van over de hele wereld samen om van elkaar te leren op de internationale aidsconferentie, dit jaar AIDS2020. Ook Aidsfonds en veel van onze partnerorganisaties delen ervaringen en kennis, bijvoorbeeld over digitale innovaties.

Vier maanden 

Tegelijkertijd is ook de conferentie HIV2020 van start. Dit is een alternatief voor AIDS2020, dat in het leven werd geroepen omdat AIDS2020 in de VS zou plaatsvinden. Daardoor zouden veel betrokken gemeenschappen, zoals sekswerkers, niet aanwezig kunnen zijn vanwege inreisrestricties. Met de overstap naar een virtuele conferentie heeft HIV2020 ervoor gekozen alle sessies over een periode van 3 maanden te verdelen en gratis toegankelijk te maken. Ook Aidsfonds verzorgt twee sessies.

 

Films 

Voor de AIDS2020-conferentie heb je een kaartje nodig, maar zoals elk jaar is het Global Village paviljoen vrij toegankelijk voor geïnteresseerden – dit keer vanuit je luie stoel. In het virtuele paviljoen is een aantal sessies te volgen en zijn exposities, films en optredens van artiesten van over de hele wereld te zien. Onder andere Amsterdamse drag queen Jennifer Hopelezz is van de partij, en de indrukwekkende documentaire 5B, over de aidsafdeling van een ziekenhuis in San Fransisco, is te zien.

Je kunt hier een gratis account aanmaken om de Global Village te bezoeken.

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie