Openening van pop-up Aids Expo

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben donderdag de Pop-up Aids Expo bezocht. De expo neemt je mee in de verhalen van mensen met hiv in Nederland en in de rest van de wereld. De expo reist vanaf nu door Nederland.

17 mei 2018

Het koninklijk paar werd voor de expo ontvangen door prinses Mabel, Anne Hamers en Chris Lensen. Anne en Chris, die beiden leven met hiv, leidden de Koning en de Koningin langs de persoonlijke verhalen en portretten van mensen die op een of andere manier zijn geraakt door hiv en aids.  De opening van de expo vond woensdag plaats tijdens het Red Ribbon concert in de Afas live. 

Over de pop-up Aids Expo

Hoe staat het er eigenlijk voor met de aidsbestrijding? Gaan we het einde van aids ooit halen? Of is het een onmogelijke opgave? Kortom: hoe positief ben jij? Deze expo neemt je mee in de verhalen van mensen met hiv in Nederland en in de rest van de wereld. De verhalen zetten niet alleen aan tot denken, maar houden je ook een spiegel voor.

Wat kan je verwachten

De Nederlandse Anne stelt je in deze expo voor aan verschillende mensen met hiv. Zo kun je onder andere de video’s zien van Vusi uit Swaziland, Jacky uit Oeganda en Sasha uit Rusland. Vusi kreeg op zijn 22e te horen dat hij hiv heeft. Er waren toen nog geen medicijnen. Sasha moest tijdens haar zwangerschap strijden voor hiv-remmers om te voorkomen dat haar kindje ook hiv zou krijgen, en Jacky kwam erachter dat haar dochtertje aids had, toen het al te laat was. Naast deze indrukwekkende verhalen, zijn er nog andere verhalen te zien en leert de bezoeker hoe het nu eigenlijk gesteld is met hiv en aids in Nederland en in de rest van de wereld.

Aan het einde van de expo, die mede mogelijk is gemaakt door de spelers van de Nationale Postcode Loterij, krijgt de bezoeker letterlijk een spiegel voorgehouden en kan hij/zij een selfie maken om symbolisch te laten zien dat we samen gaan voor het einde van aids.

Bekijk de route van de Aids Expo

De Aids Expo reist door het land en is gratis te bezoeken.

Aids Expo

stop aids, uit liefde voor alle liefdes, aidsfonds, amsterdam, aids expo

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie