Kunstveiling Peter Munnik voor aidsbestrijding van start

Kunstschilder Peter Munnik veilt vanaf vandaag online vijfentwintig van zijn werken op Catawiki. De opbrengst hiervan gaat naar Aidsfonds. Er kan online geboden worden tot en met vrijdag 23 oktober. Bekijk de veiling en breng een bod uit!

15 oktober 2020

Toen Peter Munnik (1951) in de jaren tachtig begon met schilderen, werd de wereld opgeschrikt door hiv. Door aids verloor ook hij mensen in zijn omgeving. “In Nederland hebben we de aidsbestrijding en de behandeling van hiv inmiddels goed voor elkaar.” zegt Peter. Maar elders in de wereld gebeurt dat niet. Dat gaat mij enorm aan het hart.”  

Twee jaar geleden overleed de vriend van Peter, geheel onverwacht. Dit zette Peter aan het denken, over zijn nalatenschap aan de aidsbestrijding. Ik besefte me dat mijn bijdrage juist  nog hard nodig is. De angst voor hiv en aids bestaat namelijk nog steeds. De kunstschilder vindt het belangrijk om hiv open bespreekbaar te maken. 

Figuratieve werken

In de kleurrijke en abstracte schilderijen van Peter Munnik staan portretten, het mannelijk naakt en landschappen centraal. Zijn stijl kenmerkt zich door abstracte doeken en een samenspel van tinten. “Kleur is voor mij erg belangrijk, dat bepaalt de sfeer van een doek.” zegt Peter zelf. In zijn werken is meestal iets figuratiefs terug te zien.  
 
Belangrijke thema’s in Peter zijn werken zijn de mens met zijn emoties en de interactie met anderen. Maar de werken geven de toeschouwer ook ruimte voor een eigen interpretatie. “Mensen mogen in een werk zien wat ze willen zien, ik nodig ze graag uit om eens extra goed te kijken.” 

De online veiling vindt van 16 tot 23 oktober plaats op Catawiki.nl


naar de veiling

 

Test Test

Help mee de droom waar te maken

Genezing... dat is de ultieme droom van miljoenen mensen die met hiv leven. Wij hebben aids zien komen. Wij willen het ook zien gaan. Help je mee met een donatie voor veelbelovend onderzoek?

help mee

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie