Loterijen doneren miljoenen aan de aidsbestrijding

Aidsfonds mocht donderdag tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij een bedrag van ruim 3 miljoen euro in ontvangst nemen. Maandagavond kwam daar nog een bedrag van € 897.210,- euro van de VriendenLoterij bij. Met deze prachtige bedragen komt een wereld zonder aids steeds dichterbij.

Donderdag was het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij in theater Carré in Amsterdam. Daar ontving Aidsfonds directeur Louise van Deth een geweldig bedrag van 2.250.000 euro voor de wereldwijde aidsbestrijding. Dit bedrag komt bovenop de ruim 1 miljoen euro, onder andere  voor projecten in Oost-Europa, waarmee Van Deth eerder die dag werd verrast tijdens de uitzending van de Koffietijd.

Maandag kwam er nog een mooi geldbedrag bij. Dankzij  spelers van de VriendenLoterij kreeg Aidsfonds een bedrag van € 897.210,- euro voor de internationale aidsbestrijding.

Heel bijzonder

“Aidsfonds dankt de Loterijen van ganser harte. Het is zo bijzonder dat we al jarenlang op deze manier gesteund worden. Met dit geld kunnen we heel gericht aan het werk en echt een verschil maken, juist in die regio’s waar het heel slecht gaat.” Aldus Louise van Deth.

Een goede bestemming

Het geld van de Postcode Loterij en de VriendenLoterij kan Aidsfonds goed gebruiken. Ondanks dat het aantal nieuwe hiv-infecties in veel landen afneemt, zijn er gebieden waar het steeds slechter gaat. In Oost-Europa en Centraal-Azië komen er steeds  meer mensen met hiv bij. Met nieuwe projecten kan Aidsfonds de aidsepidemie in deze brandhaarden aanpakken om onze droom, een wereld zonder aids, te verwezenlijken.

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie