Mark Vermeulen gasthoofdredacteur Hello Gorgeous

Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds-Soa Aids Nederland, is de gasthoofdredacteur van de nieuwe hello gorgeous. Dat is een magazine dat het stigma op hiv bestrijdt. 

26 november 2019

Mark gaf de hello gorgeous het thema ‘de toekomst van hiv’ mee. “Als iemand die zelf leeft met hiv, en als directeur van Aidsfonds, ben ik me heel bewust van de enorme ontwikkeling die we sinds begin jaren tachtig hebben doorgemaakt. Tegelijkertijd zijn we nog lang niet klaar en is de toekomst van hiv altijd in beweging.”

 

ACT UP

Mark interviewde David Barr en Greg Gonsalves van ACT UP over de lessen die geleerd zijn voor toekomstige generaties activisten. Ook sprak hij met Rebecca Makkai, de schrijfster van Een schitterende toekomst.  Dit boek – waarvan de Nederlandse vertaling net is verschenen – speelt zowel in de jaren tachtig, aan het begin van de aidsepidemie, als in het heden, waar de sporen die de crisis achterliet nog steeds voelbaar zijn.

Interviews

Het coververhaal is dat van Erik (27), die nog niet zo lang leeft met hiv, maar nu al de voorpagina van het blad siert. Verder zijn er o.a. interviews met seksuoloog Rik Lunsen en de Nigeriaanse Buky Williams. Gerrit Jan Wielinga schreef een science fiction verhaal over een tijd waarin iedereen is genezen van hiv, op één man na. En veel meer.

Je kunt het nummer online bestellen via hellogorgeous.nl

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie