Nieuw initiatief om genezing van hiv te versnellen

Om een doorbraak in het onderzoek naar hiv-genezing te versnellen, bundelen wetenschappers, experts en mensen met hiv hun krachten in een unieke samenwerking: NL4Cure.

8 oktober 2019

Recente onderzoeksresultaten in de wereld én in Nederland, zoals de genezing van een tweede persoon met hiv, brengen het realiseren van de droom van hiv-genezing steeds dichterbij. Op 8 oktober is de samenwerking tussen mensen met hiv,  hiv-verpleegkundigen en behandelaren, Stichting HIV Monitoring, Aidsfonds en wetenschappers van het Amsterdam UMC, Erasmus MC, Radboud Universiteit, UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht officieel afgetrapt. Samen presenteerden zij een ambitieuze onderzoeksagenda voor de komende vijf jaar.

Medisch en sociologisch onderzoek

Welk onderzoek moet er in Nederland gedaan worden om genezing te bereiken? Om antwoord te geven op die vraag is een gezamenlijke Nederlandse onderzoeksagenda opgesteld. In de onderzoeksagenda ligt de focus niet alleen op het vinden van hiv-genezing. Ook aansluiten bij de behoeften van mensen met hiv en het toepassen van een mogelijk geneesmiddel krijgt de aandacht. Alleen samen met mensen met hiv kan een geneesmiddel in de toekomst op een gepaste en verantwoorde manier beschikbaar komen.

Samenwerken aan genezing

“We zetten alles op alles om genezing van hiv dichterbij te brengen. Met NL4Cure maken we optimaal gebruik van de kansen die Nederland biedt om bij te dragen aan het vinden van een geneesmiddel. We zijn een klein land, met een goede infrastructuur voor zorg. Door samen te werken met mensen met hiv, de beste onderzoekers en ander experts uit het hiv-veld,  kunnen we hier nu al nadenken over het slim en verantwoord aanbieden van een mogelijk geneesmiddel aan een grote groep mensen.  Daarin onderscheiden we ons van de rest van de wereld.”– Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds

Help mee de droom waar te maken

Met het Hiv Genezing Fonds wil Aidsfonds de komende jaren € 10 miljoen extra beschikbaar maken voor onderzoek naar genezing van hiv. We zoeken mensen die het Hiv Genezing Fonds 5 jaar willen steunen met een bijdrage van minimaal € 250 per jaar. Je blijft dan up to date over de voortgang van genezing en ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor een bijeenkomst met een onderzoeker. Steunen kan op de volgende manieren:

Ik ben al donateur van Aidsfonds

Graag investeer ik in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. een extra machtiging afsluiten naast mijn lopende machtiging →
  2. mijn bestaande machtiging omzetten →
  3. schenken met belastingvoordeel →
  4. meer weten over dit fonds. Mail of bel met onze collega Hannah Tans

Ik ben nog geen donateur van Aidsfonds

Ik wil donateur van Aidsfonds worden en investeren in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. steunen door middel van een maandelijkse of jaarlijkse machtiging →
  2. schenken met belastingvoordeel →
  3. meer weten over het Hiv Genezing Fonds. Neem contact op met Aidsfonds-medewerker Hannah Tans, via mail of telefoon
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie