Noodfonds helpt meer dan 19 duizend mensen

Wereldwijd worden mensen met hiv hard getroffen door de coronacrisis. De toegang tot hiv-zorg, hiv-medicijnen en voedsel is verslechterd. Hierdoor is de gezondheid van deze mensen in gevaar. Aidsfonds startte daarom een noodfonds waarmee nu al meer dan 19 duizend mensen in nood worden geholpen. 

30 juli 2020

51 projecten

Dankzij het noodfonds kunnen we 51 projecten steunen die noodhulp bieden. De hulp bestaat uit:

  • Het thuisbezorgen van hiv-medicijnen
  • Uitdelen van voedselpakketten en zeep aan kinderen en hun families en aan homomannen in moeilijke situaties
  • Psychosociale steun voor jongeren
  • Voorlichting over hiv en COVID-19 via sms, radioprogramma’s en onze mobiele apothekers
  • Juridische hulp voor mensen die onterecht zijn gearresteerd
  • Voorzien in fietsen, mondkapjes en handschoenen voor onze hulpverleners, zodat zij hun werk kunnen blijven doen

Lees hier meer over een aantal van de projecten

"Ik ben zo bang dat mijn immuunsysteem volledig verzwakt als ik niet dagelijks mijn medicijnen neem. Wat gebeurt er dan met mijn kind? Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader."

- Gina uit Oeganda krijgt dankzij het noodfonds hulp

lees haar verhaal

19.791 mensen met hiv geholpen

Met de financiële steun aan lokale projecten zijn zo'n 19.791 mensen in nood geholpen. Daarnaast zijn ook 1,2 miljoen mensen die kwetsbaar zijn voor hiv geholpen met informatie over hiv en covid-19, hiv-preventie, psychosociale steun en hulp bij gender-gerelateerd geweld.

 

34 landen

In de volgende landen komt het noodfonds in actie: Algerije, Bahrein, Bangladesh, Egypte, Eswatini (Swaziland), Hongarije India, Indonesië, Iran, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Libanon, Malawi, Marokko, Mozambique, Myanmar, Nigeria, Nepal,  Oeganda, Oekraïne, Oman, Pakistan, Rusland, Soedan, Sri Lanka, Thailand, Tunesië, Vietnam, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Help mee

Jij kunt nu helpen met een donatie. Daarmee zorgen we dat de mensen die nu dubbel zo hard getroffen worden, zorg, medicijnen en voedsel krijgen. En beschermen we de rechten van kwetsbare mensen.

 

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie