Stage Entertainment Nederland gaat samenwerken met Aidsfonds

Stage Entertainment Nederland zet zich vanaf vandaag als maatschappelijk partner van Aidsfonds in voor het einde van aids in de wereld. Albert Verlinde, algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland: “Wij geloven in de mogelijkheid om aids uit de wereld te helpen en het is een morele noodzaak om hier aan bij te dragen.”

“In de jaren ’80 en ’90 zijn veel artiesten en creatieve mensen overleden aan aids. Het is onbegrijpelijk dat wereldwijd voor veel mensen de levensreddende medicijnen nog niet toegankelijk zijn. Vanuit Stage Entertainment Nederland gaan we deze maatschappelijke verbintenis aan om een bijdrage te kunnen leveren aan het einde van aids in de wereld,” benadrukt Verlinde.

Aids is niet over
Aids maakt nog steeds veel slachtoffers in de wereld. Ondanks dat er medicijnen, effectieve behandelingen en doeltreffende preventiemiddelen zijn. In Nederland is een hiv-infectie al lang geen doodsvonnis meer, maar elders in de wereld gaan nog steeds jaarlijks één miljoen mensen dood aan aids. Het zijn jonge mensen, jonge vrouwen vooral, die de dupe zijn. Dat kunnen we stoppen. Internationaal is afgesproken om een einde te maken aan de epidemie tegen 2030.

"Die solidariteit is geweldig en hard nodig om de strijd tegen aids in de wereld echt te versnellen.”

Maatschappelijke partners
Stage Entertainment Nederland gaat met ons samenwerken door via haar theaters en andere kanalen aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag en oproepen de campagne van Aidsfonds te ondersteunen. Onder andere zal er één maal per jaar, een week lang, na afloop van de voorstellingen gecollecteerd worden in de theaters van Stage Entertainment Nederland. Ook zal Aidsfonds in de programmaboeken van de verschillende musicals meegaan als maatschappelijk partner. Louise van Deth, directeur van Aidsfonds, is vereerd met deze bijzondere samenwerking: “Een jarenlange relatie zet zich voort in een intensieve samenwerking. Die solidariteit is geweldig en hard nodig om de strijd tegen aids in de wereld echt te versnellen.”

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie