Tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers onderdrukt virus

Uit onderzoek is gebleken dat een tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers het hiv-virus net zo goed onderdrukt als dagelijks 1 of meer pillen slikken.

23 augustus 2019

In het voorjaar werd al bekend dat een maandelijkse injectie met hiv-remmers net zo goed werkt als het dagelijks slikken van hiv-pillen. Uit onderzoek van de Britse farmaceut GlaxoSmithKline blijkt nu dat het elke twee maanden toedienen van een injectie het virus ook succesvol onderdrukt. Dat zal de injectie voor sommigen een nog aantrekkelijker alternatief maken voor de dagelijkse routine van het innemen van pillen.

Injectie in plaats van pillen

Een tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers zou vooral een uitkomst kunnen zijn voor mensen met hiv die op een of andere manier niet in staat zijn dagelijks medicijnen te slikken. De ontwikkelde medicatie bestaat uit een combinatie van rilpivirine, die nu al in pilvorm bestaat, en het experimentele medicijn cabotegravir.

Of en wanneer de injectie beschikbaar wordt in Nederland is nog niet bekend.  De producent heeft in april 2019 toestemming aan de autoriteiten gevraagd om de injecties in de Verenigde Staten en Europa op de markt te brengen. Dit proces kan langer dan een jaar duren.


Maak genezing mogelijk

Er is op wetenschappelijk gebied al veel bereikt, maar nog steeds is er geen geneesmiddel voor hiv en aids. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het kan, en wij ook. Steun ons, zodat we nieuw Nederlands onderzoek kunnen financieren!

lees meer

of steun ons direct:

Ik ben al donateur van Aidsfonds

Graag investeer ik in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. een extra machtiging afsluiten naast mijn lopende machtiging →
  2. mijn bestaande machtiging omzetten →
  3. schenken met belastingvoordeel →
  4. meer weten over het Hiv Genezing Fonds. Neem contact op met Aidsfonds-medewerker Hannah Tans, via mail of telefoon

Ik ben nog geen donateur van Aidsfonds

Ik wil donateur van Aidsfonds worden en investeren in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. steunen door middel van een maandelijkse of jaarlijkse machtiging →
  2. schenken met belastingvoordeel →
  3. meer weten over het Hiv Genezing Fonds. Neem contact op met Aidsfonds-medewerker Hannah Tans, via mail of telefoon
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie