Wereld Aids Dag: we onthulden een huilend standbeeld

Vandaag, op Wereld Aids Dag, onthulde Angela Groothuizen samen met de 11-jarige Jacky en activiste Eliane Becks, het standbeeld van een huilende vrouw. Ze huilt elke 40 seconden één traan. Want elke 40 seconden sterft er iemand ter wereld aan aids. 

1 december 2019

Het gaat om een levensgroot, 3d-geprint roze beeld. Het bassin waarin de vrouw staat, gevuld met water, verbeeldt de 32 miljoen mensen die sinds het uitbreken van de epidemie zijn overleden.

Aids is wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 onder jonge vrouwen en de helft van alle kinderen met hiv zonder behandeling sterft voor zijn tweede levensjaar. Met de onthulling van het beeld vragen we aandacht voor het feit dat aids in de wereld niet voorbij is.

 

Help mee 

Jij kunt nu helpen met een donatie. Met jouw bijdrage zorg je voor betere voorlichting, hiv-tests, toegang tot medicijnen en onderzoek naar een geneesmiddel. Help je mee? Elke donatie draagt bij aan een wereld zonder aids!

 

help mee

De verhalen achter de tranen

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie